Mi az a bifitus antiregularis? (az yoghurtos reklám. )
más !
érdekesség amikor a mongoloknál és egyéb nomád törzseknél
kérdezték hogyan készül a kumisz értetlenül álltak a kérdéssel szemben és azt válaszolták,hogy a kumisz csak van!
már tudjuk,hogy az erjesztett kancatej soha sem fogy ki a
tömlőből éppen ezért "öröklődhet" egy erjesztési folyamat is.
magyarul az oltóanyag vándorol "kulacsról kulacsra"
Alapvetően a joghurt úgy készül, hogy a tejben hagyják elszaporodni a Lactobacillusokat. Ezek szimbionta baktériumok, minden emlősállat testnyílásában élnek, például a tehén tőgyében is, így a tejben alapból ott vannak. Ezeket szokás elnevezgetni mindenféle neveken, de valójában mind hasonló baktériumok különböző törzseit jelenti.
A baktériumok elképesztő változatosságban találhatóak meg a természetben, sőt, mivel hihetetlen egyedszámot képesek elérni, rengeteg mutáció is történik bennük, így folyamatosan váltzonak is ezek a törzsek. A Danone annyit csinált, hogy fogott egy Lactobacillus baktériumtörzset, amit valamilyen módon meg tud különböztetni a már eddig bejegyzett törzsektől, majd ezt a jószágot elnevezte Bifidus essensisnek, majd Bifidus actiregularisnak, nyilván erre lehetősége volt, minden újonnan leírt élőlényt a felfedezője nevezhet el.
Hogy miben különbözik az összes többi Lactobacillustól? Nehéz megmondani, valószínűleg semmi lényeges tulajdonságában sem tér el ezektől, úgyhogy az Activia pont olyan joghurt, mint a többi, ettől függetlenül nagyon egészséges, csak ajánlani tudom mindenkinek, de vélhetőleg semmilyen különleges tulajdonsága sincs az összes többi joghurthoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!