Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a különbség a klór és a...

Mi a különbség a klór és a klóratom között?

Figyelt kérdés

Melyik anyagra (részecskére) igaz az állítás? A megfelelő betűjelet (A, B, C, D) írd az állítások mellé!

A)klór

B)klóratom

C)mindkettő

D)egyik sem

1.Rendszáma 17

2.Zöldessárga színű

3.Jó redukálószer

4.1 móljának tömege 35,5 g

5.Elektron felvételére képes

6.Elektromosan semleges

7.Külső elektronhéján 7 elektron van

8.Vízben közepesen oldódik

9.A levegőnél nagyobb a sűrűsége .

10.Minden elemmel ionvegyületet alkot

2010. febr. 1. 19:20
 1/10 anonim ***** válasza:

1 b

2 c

3 c

4 b

5 b

6 c

7 b

8 a

9 c

10 d

2010. febr. 1. 21:06
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöööm!
2010. febr. 1. 21:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Az atomi állapotú klór zöld színű? Honnét tudjuk? Honnét tudják az általános/középiskolások?
2010. febr. 1. 21:41
 4/10 anonim ***** válasza:
onnan tudjuk, hogy ált. hetedikben a tanár előállított Cl gázt, a teremben az ablaknál, és zöld volt. Idestova 10 éve már, de még mindig emlékszek rá, világos zöld színű.
2010. febr. 2. 01:01
 5/10 dellfil ***** válasza:

1. B

2. A

3. C

4. A

5. B

6. D

7. B

8. A

9. A

10. C

2010. febr. 2. 03:46
 6/10 anonim ***** válasza:

ma 1:01:

Amit a tanárnéni előállít az nem atomos Cl, hanem Cl2. Utóbbi zöldes, ezt tudjuk, de atomi állapotú klórt én még nem láttam, szerintem az ált/középiskolások sem, ezért nem értem miért kérdeznek ilyet.

A 10. feladatra megadott megoldás nem jó, a CCl4 pl k.urvára nem ionos vegyület.

2010. febr. 2. 10:14
 7/10 anonim ***** válasza:

nagy tévedés előző, amit a tanárnéni előállít frissen az atomi állapotú (egyes reakcióknál meg is jegyzik), csak hamarosan molekulává egyesülnek

a hidrogénnél is így van. A molekulák képződése szekunder folyamat

2010. febr. 2. 12:15
 8/10 anonim ***** válasza:

első vagyok

a 3 kérdésre a válasz d, bocsánat:) valszeg elgépeltem::)

2010. febr. 2. 12:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem szinte rögtön alakulnak molekulává, hanem emberi léptékkel mérhető idő alatt? Ez nekem tényleg új :) Már csak azért is, mert az atomos Cl, H baromi reagens lehet.
2010. febr. 3. 11:44
 10/10 anonim ***** válasza:

pedeig így van:)

ezért jobb a frissen, pl sósav+ Zn reakcióból fejlesztett hidrogént használni redukcióra, mint a palackosat:)

persze a molekulaképződés ideje mérhető, tehát nem a másodperc törtrésze alatt következik be:)

Amúgy ha hidrogénnel redukálunk egy szerves vegyületet, akkor közvetlenül a reakcióelegyben is szokás fejleszteni a H-t

2010. febr. 3. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!