Mi a különbség a klór és a klóratom között?
Melyik anyagra (részecskére) igaz az állítás? A megfelelő betűjelet (A, B, C, D) írd az állítások mellé!
A)klór
B)klóratom
C)mindkettő
D)egyik sem
1.Rendszáma 17
2.Zöldessárga színű
3.Jó redukálószer
4.1 móljának tömege 35,5 g
5.Elektron felvételére képes
6.Elektromosan semleges
7.Külső elektronhéján 7 elektron van
8.Vízben közepesen oldódik
9.A levegőnél nagyobb a sűrűsége .
10.Minden elemmel ionvegyületet alkot
1 b
2 c
3 c
4 b
5 b
6 c
7 b
8 a
9 c
10 d
1. B
2. A
3. C
4. A
5. B
6. D
7. B
8. A
9. A
10. C
ma 1:01:
Amit a tanárnéni előállít az nem atomos Cl, hanem Cl2. Utóbbi zöldes, ezt tudjuk, de atomi állapotú klórt én még nem láttam, szerintem az ált/középiskolások sem, ezért nem értem miért kérdeznek ilyet.
A 10. feladatra megadott megoldás nem jó, a CCl4 pl k.urvára nem ionos vegyület.
nagy tévedés előző, amit a tanárnéni előállít frissen az atomi állapotú (egyes reakcióknál meg is jegyzik), csak hamarosan molekulává egyesülnek
a hidrogénnél is így van. A molekulák képződése szekunder folyamat
első vagyok
a 3 kérdésre a válasz d, bocsánat:) valszeg elgépeltem::)
pedeig így van:)
ezért jobb a frissen, pl sósav+ Zn reakcióból fejlesztett hidrogént használni redukcióra, mint a palackosat:)
persze a molekulaképződés ideje mérhető, tehát nem a másodperc törtrésze alatt következik be:)
Amúgy ha hidrogénnel redukálunk egy szerves vegyületet, akkor közvetlenül a reakcióelegyben is szokás fejleszteni a H-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!