Bizsergető erősségű hálózati áramot "drogként" használni veszélyes?
Van egy régi melegszendvics sütőnk, tegnap amikor vettem ki belőle a szendvicset, véletlenül nedves kézzel a tetejéhez értem, és nagyon kellemes bizsergés futott rajtam végig. 10-15 másodpercig bambulva álltam, aztán elengedtem.
Megint megfogtam, és megint ugyanez történt, aztán rájöttem, hogy ez áramrázás lehetett, de nem olyan erős, mintha direktben kapnám a 220-ból.
Az a kérdésem, hogyha a későbbiekben ezt szándékosan idézem elő, mert egész jó érzés, akkor érhet valami károsodás?
max a szívritmuszavarod6leállásod lesz
esetleg a véralkotóid szétesnek
vmi el van kötve, esetleg földeletlen a konnektorod, ha nem lenne festék a szendvicssütőn, jobban megb*na, és az nem csak bizserget, hanem erősen megrántja az izmaidat, vigyázz vele...
am igen elég gázos tud lenni a váltó áram minél tovább halad át a testeden annál több kárt okoz, mert az ionjaidat szétb*sza, és toxikus anyagok szabadulnak fel a testben... Az egyenáram állítólag csak az áramkör zárásakor és megszakításakor hat ilymódon a testre aminek az oka nekem sem teljesen világos, és nem is biztos, h így van, mert amikor erre konkrétabban rákérdeztem egy fizikatanáromnál, csak hebegett habogott, h ő nem tudja, ez van a tankönyvben...
am a 230 sem olya veszélyes, engem kb havonta megráz, és akkor hirtelen szar, de utána jó érzés... :D nem tudom miért, de nem vágyom rá tudatosan, h megint megrázzon...
és egyébként legalább anyit tegyél meg h a szívedhez minél távolabbi testrésszel érj hozzá, mondjuk ne a bal kezeddel, hanem a jobbal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!