Nemrég (kb. másfél órája) véletlen hozzáértem egy kondenzátorhoz és megvágott. Lehet valami bajom?
A paraméterekből arra következtetek, hogy kizárt, hogy bajod legyen. 25mA az semmi, ráadásul állításod szerint az ujjaddal értél hozzá. Túl kevés volt az áram, hogy mondjuk légbuborékot hozzon létre a véredben.
Üdv: egy villamosmérnök
"Olyan 400-500V és 25mA lehetett benne."
-Ez fizikailag értelmetlen ebben a formában.
"Az ujjam kicsit kicsattant, mintha gyújtóval megégettem volna, de semmi más."
-Mit jelent az, hogy "kicsattant"?
-Egy nagyobbacska elkó több száz volton simán agyon tudna vágni, de nyugi, most nem ez van.
-Mégis mit érzel rettenetesen megrázott, csak csak egy tizedmásodperces csípés? Gyanítom utóbbi. Sztem semmi bajod nem lesz a világon!
1-es.
Ha villamosmérnök vagy, akkor bizonyára tudod, hogy a 25mA már simán halálos lehet.
Továbbá bizonyára azt is tudod, hogy az Ohm törvény értelmében egyáltalán nem biztos, hogy 25mA haladt át a Kérdezőn, vagy annak ujján.
Kérdező, nem kell paráznod. A testeden valószínűleg nem ment át áram és ráadául hihetőleg többé-kevésbé már ki is sült a kondi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!