Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A közgazdaságtan csak szerinte...

A közgazdaságtan csak szerintem egy baromság?

Figyelt kérdés

2014. okt. 12. 15:13
1 2
 1/20 anonim válasza:
100%
Én tanultam jó dolgokat közgáz órán, szerintem lehet hasznosítani.
2014. okt. 12. 15:22
 2/20 anonim ***** válasza:
95%
igen.
2014. okt. 12. 15:31
 3/20 A kérdező kommentje:
Mert mi értelme? Mindenki azzal a szar pénzzel foglalkozik, számolgassátok akkor..xd
2014. okt. 12. 15:35
 4/20 anonim ***** válasza:
94%
Ha ez a véleményed róla, nagyon gyorsan keress magadnak valami másik sulit, mert egész életedben olyan területen dolgozni, amelyről ilyen véleményed van... sohasem leszel benne sikeres!
2014. okt. 12. 15:36
 5/20 anonim ***** válasza:
63%

[link]

Ezt olvasd el és utána írd le, hogy baromság.

G.

2014. okt. 12. 15:38
 6/20 anonim ***** válasza:
49%
Sokan vannak azon a véleményen, hogy nem tudomány, legfeljebb valamiféle gyakorlati jellegű ismeretek és törvényszerűségek összessége. Én magam sem találkoztam még olyan közgazdásszal, aki értett volna bármihez is, amit szigorú értelemben közgazdaságtannak nevezhető. Egyébként ezt a negatív vélekedést alátámasztja számos tény, pl. az, hogy fogalmuk nincs, mi okozza a pénzügyi világválságokat és mi lehet rá a megoldás, meg egyetlen közgazdászt sem láttunk, ki kormányzati szinten képes lett volna felvirágoztatni a gazdaságot.
2014. okt. 12. 15:48
 7/20 A kérdező kommentje:

Elolvastam, még nagyobb baromságnak tartom.D

Csak egy ilyen tárgyam van hála istennek, de gyűlöletes, bár a tanár is rátesz egy lapáttal. Nem tudnék ilyen területen elhelyezkedni mert nem érdekel és ostoba vagyok belőle.

2014. okt. 12. 15:53
 8/20 anonim ***** válasza:
3%

Elég érdekes szerintem, ezt egy cikkben találtam:

Ennyit a közgazdászokról!!:

"Én tanultam, más miért nem tanult, hogy többet keressen? Miért adózzak én ezért többet?

Na, ezek azok a tipikus megnyilvánulások, amelyek az illető értelmi képességeit a nullával azonosítják! Ma a közgazdászok tudása egyet jelent az excel tábla használatával! Fogalmuk nincsen a hitelpénz-rendszerről, az üzleti tervről, a gazdasági körfolyamatokról és sorolhatnánk… A diplomásoknak mindössze 5%át nem tudnánk pótolni sima érettségivel rendelkező emberekkel: ilyenek a mérnökök, orvosok, gazdasági informatikusok, jogászok és a valóban kőkemény statisztikai számításokat végző közgazdászok! A többi diplomás nem az iskolában tanultakból él, mert már vizsgák után sem tudnák felmondani a tételek 5%át sem! Amit a 6 hónapos gyakorlati idő alatt a fejébe vertek, azokat a részfeladatokat végzi, általában egy jól felépített excel táblázatban molyolva egész nap, néha tovább molyolva a semmit nem érő meetingeken!

És akkor jön a nagy kérdés: ha mindenki ugyanazt tanulná, hogy sokat keressen, ki az anyám pékf#sza tanítana meg másokat a jól kereső szakmákra? Ugyanis senki nem tanulna tanárnak (havi 110-ért), te ostoba tulok! Ki a pékf#sza szüretelné le neked a paradicsomot, etetné az állatokat, vágná le és készítené el mindazt, amit megeszel, b#zdmeg? Ki a palimadár menne rendőrnek, tűzoltónak, ápolónak, mentőtisztnek havi 90-110 ezerért, te sötét barom? Ki az anyámnak sírnál, amikor kirabolnak? A diplomás másik semmit nem érő, de k&rva jól kereső haverodnak, akivel fognátok az excel programotokat és jól fejbe vernétek az utcai támadót?

Sajnos ma a jól kereső diplomások (és vállalkozók) többségének annyi esze van, mint a falnak! Arrogánsok, agyatlanok és fogalmuk nincsen a gazdaságról! A kapitalizmus egy egymásra közvetlenül és közvetetten is ható társadalmat igényel! Azért kell a többet keresőnek többet adóznia, mert nem az ő érdeme, hogy annyit kereshet, amennyit! Ezt a hitelpénz-rendszerben kizárólag mások kárára teheti meg! Magyarul: kifosztja a másikat, hogy neki több jusson! Az, hogy anno a hitelpénzrendszer kitalálóit nem börtönnel jutalmazták, hanem törvényesítették, más kérdés… Nem lehet rajta jelenleg változtatni! Később úgyis összedől magától… Viszont a társadalmi felelősség keretében a jobban keresőnek többet kell adóznia, ugyanis maga a rendszer érdeme, amit elért, nem pedig az övé! Aki nem hiszi el, vándoroljon ki Észak-Korába, meglátjuk, ott mit ér a flancos diplomájával (vállalkozásával) az illető!!! Semmit! Ugyanis a rendszer ott nem engedi meg a túlzott jómódot, kivétel persze a politikai elit tagjait… Na ezért kell többet adóznia a jobban keresőnek! Mert nem az ő érdeme a nagyon jó kereset, hanem a rendszeré!

Tanulság, ha jól kereső diplomás vagy és abszolút fogalmad nincsen erről a pénzügyi rendszerről, ne az arroganciádat emeld, hanem a befizetett adódat!"

2014. okt. 12. 15:57
 9/20 anonim válasza:
64%

drága kis szivem,közgazdaságtan nélkül nem működne a világ. ki találta volna ki az adót? nem lenne út amikor kimész az utcára? honnan lenne egyáltalán fizetésed? ki adna hitelt neked? a közgazdaságtan a világ egyik legfontosabb ágazata, minden ennek segítségével működik.

lehet,hogy neked most nagyon nagy hülyeségnek tűnik, de amikor majd kilépnél az álláspiacra és a meghirdetett állások fele pénzügyi,banki,vagy adózási,akkor majd lehet megváltozik a hozzáállásod

2014. okt. 12. 16:20
 10/20 anonim ***** válasza:
6%
A közgazdaságtan nélkül működne csak igazán a világ. Az a baj, hogy ez már teljesen elavult és a jelenlegi rendszertől teljes mértékben képtelen elszakadni. Képtelen más irányban gondolkodni. Ezt már jó régen megmondták, nagyon okos, IGAZI közgazdászok. Rájöttek, hogy ez a rendszer nem fenntartható, előbb-utóbb mindenképp összeomlik és hatalmas társadalmi egyenlőtlenséget szül. Ezen embereket természetesen elnyomták, hogy a jelenlegi rendszer tovább folytatódhasson, ráadásul úgy csűrik-csavarják a dolgokat, hogy az átlagember számára az teljesen érthetetlen legyen. Jó pár közgazdász "marha jó" ötletének hála tartunk ott ahol. Érdemi munkát ténylegesen nem végeznek, szóval ilyen szempontból egyértelműen akadályozzák a dolgokat. (Tisztelet a nagyon kevés kivételnek).
2014. okt. 12. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!