Mozis 3D szemüveggel miért nem látok 3d videókat?
Voltam moziba 3d-s filmen kaptam 3d szemüveget. (Nem piros kék lencsés ,hanem átlátszó)
A film 3d volt és ott jól működött a szemüveg.
De itthon nem találok olyan 3ds vidót amit ezzel a szemüveggel tudnék látni is. Ez miért van???
Képzeld úgy, hogy a szomszédba a szemed csak két, a kerítésbe fúrt lukon lát át.
A két szemed két másik képpontot lát. Innentől azonos a többi 3D megjelenítéssel.
Olyan megoldást is láttam, ami megint csak jó a normál monitorokhoz is.
A lényege az, hogy van két kicsike tappancs. Valahová a szem széléhez, a bőrödre kell tapasztani. Ezek a tappancsok elektromos impulzusokat küldenek, ami miatt pislant egyet a szem. Ezek a pislogások olyan gyorsak, hogy szinte nem is látszik, hogy egyfolytába pislog a használó. Ellentétes ütemben történik ez. Mikor az egyik szem nyitva van, akkor az egyik szem lát képet, váltás után a másik szem látja azt a képet, ami az előző, úgymond párja, ami a 3D hatáshoz kell. A tervező azt mondja, hogy nem szabadalmaztatja még, először évekig teszteli magán, mert arra gyanakszik, megerősödik, megnagyobbodik a pislogásért felelős izom ettől. Szóval szemre gyúr vele. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!