Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Van egy állítólag arany...

Van egy állítólag arany szemüvegkeretem. Mindkét szárán van jelölés: 135 Rn vagy Rh, nem tudtam eldönteni. Tényleg arany lehet?

Figyelt kérdés
2014. aug. 26. 10:45
 1/3 anonim ***** válasza:
a 135 nem tudom mi lehet, ha valóban RH akkor lehet arany a keret amit ródiumoztak (RH)
2014. aug. 26. 11:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Ékszerésznél megmondják de ahhoz meg kell csiszolni egy kicsit. Ha ezt nem akarod akkor a sűrűségét kell megmérni és táblázatból meg lehet állapítani.

Szerintem az csak a ródium bevonatra utal.

2014. aug. 26. 13:16
 3/3 anonim ***** válasza:
82%

Ha özönvíz előtt készült, egyedi, kézi készítésű, akkor talán lehetséges.

De egy szemüvegkeret akkor jó, ha könnyű, és mégis van tartása. Na emiatt aranyból nem gyártanak szemüvegkeretet, mert dögnehéz (nagyon nagy a sűrűsége) és puha fém, könnyen deformálódik.

Esetleg arannyal bevonni lehet egy szemüvegkeretet, de ekkor az arany vastagsága néhány mikrométer. (Az arany olyan vékonyra nyújtható, hogy egy százforintos nagyságú arany darabbal egy életnagyságú lovasszobrot be lehet aranyozni!)

2014. aug. 26. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!