Gyökös kérdéssel kapcsolatos dolgok?
Az alábbi képen látható 2 sor. Az első sorban átalakítottam a hatványt (vagy gyököt), és az lenne a kérdésem, hogy az utolsó (a kérdőjel utáni) jónak számít? Vagy a zárójel mindenképpen kell?
A 2. sorban pedig egy gyökvonás van, a kérdés az lenne, hogy lehet-e irracionális gyökfokszáma egy gyöknek (számológép ERROR-t ír ki)?
Ha nem lehetséges, akkor miért nem lehetséges? Talán irracionális hatványkitevő sem lehetséges?
Ha lehetséges, akkor hogy lehet átalakítani? Pl gyök(2) * gyök(2) = 2
Ha gyök(2).-ik gyök alatt van a 2-es, lehet arra is van egy azonosság, vagy nemtudom.
Csak annyit hibáztam, hogy elnéztem, mivel a gyökjelet én automatikusan négyzetgyökjelnek néztem, vagyis én gyökketedikgyök(gyök2)) értékét számoltam ki a gyökkettedikgyök(2) helyett.
Ezért hülyeség ennek a bevezetése, nem véletlenül találták ki a törtkitevős alakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!