Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Elemezné valaki az írásom?...

Elemezné valaki az írásom? Pusztán csak kíváncsi vagyok mit mond rá egy szakértő. (elnézést ha nem kivehető vagy ha rövid, csak mondjátok meg mit csináljak és korrigálom)

Figyelt kérdés
itt a link: [link]
2010. jan. 12. 21:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi az a Barnun hatás, ha te mondod, akkor nem is érdekel, de a grafológia nem jósol, semmi köze hozzá, az nem horoszkóp. Az írásunkat az agyunk alakítja ki, annak pedig van némi köze a jellemünkhöz. Ha valamit nem ismersz, arról ne beszélj, inkább tájékozódj. Szerinted úgy mégis mért írnak az egyes emberek másképp? Csak? És miért a személyiségünk kialakulásakor felnőttkorra alakul ki az írásunk stabil formája? Nem olyan értelemben tudomány, mint a kémia, mert annál egyszerűbben leírható, nem kell hozzá öt év egyetem. Számos pszichológus és pedagógus akik pedig tanult emberek, is grafológus mellesleg. Melyik tudós tollából olvastad te, hogy a grafológia áltudomány? A te írásod, már látatlanban mondom, hogy szöges, mert agresszív vagy. Ki van zárva, hogy telt kerekded ováljaid és girlandjaid legyenek.
2010. jan. 13. 20:31
 12/16 anonim ***** válasza:
48%

"Az írásunkat az agyunk alakítja ki, annak pedig van némi köze a jellemünkhöz."

Épp csak következtetni nem lehet a jellemünkre az írásunkból. Legalábbis nincs rá bizonyíték, hogy lehet. De ha te bebizonyítod, hogy lehet, akkor esetleg kaphatsz néhány rangos tudományos kitüntetést. Állj neki még ma, előtted a pálya :)))

"Ha valamit nem ismersz, arról ne beszélj, inkább tájékozódj."

Ismerem a témát.

"Szerinted úgy mégis mért írnak az egyes emberek másképp? Csak? És miért a személyiségünk kialakulásakor felnőttkorra alakul ki az írásunk stabil formája?"

Engem nem az érdekel, hogy fel tudsz-e sorolni olyan dedós "érveket", amik egy tizenkét évest talán meggyőznek. Hanem az, hogy működik-e a grafológia vagy sem. Nos, nem működik, Klinikai tesztelés sosem igazolta. Innentől kezdve minden "bölcselkedésed" mellébeszélés, a szаr cukrozása, demagógia.

A kézírás vizsgálata alkalmas bizonyos mozgatóideg-betegségek, kisagybetegségek stb. diagnosztizálására, tehát a mozgáskoordinációval kapcsolatos problémák vizsgálatára. A személyiség vizsgálatára alkalmatlan.

"Számos pszichológus és pedagógus akik pedig tanult emberek, is grafológus mellesleg."

Elég nagy baj, ha ilyen babonákban hisznek.

"Melyik tudós tollából olvastad te, hogy a grafológia áltudomány?"

Nincs a tudományok közt a grafológia. Sem a pszichiátriában, sem a pszichológiában nem alkalmazzák a grafológiát. Vagyis mivel nincs a tudományok között a grafológia, ezért aki azt állítja róla, hogy tudomány, az hazudik. A grafológia áltudomány, mert egy olyan divat vagy babona, amit a hívei tudományként reklámoznak, miközben ilyen tudomány nincs.

A grafológia ugyanolyan "tudomány", mint mondjuk a pálcás vízérkutatás vagy a kézrátétellel való gyógyítás.

"A te írásod, már látatlanban mondom, hogy szöges, mert agresszív vagy. Ki van zárva, hogy telt kerekded ováljaid és girlandjaid legyenek."

Nocsak, már olyan fejlett a grafológia, hogy írásminta sem kell hozzá? Esetleg látnoki képességek is járnak a grafológiatanfolyam mellé? Te tényleg észre se veszed, mekkora hülyét csinálsz magadból?

2010. jan. 13. 21:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Amúgy ha kell tudósi vélemény a grafológiáról, akkor tessék:

[link]

2010. jan. 13. 21:07
 14/16 anonim ***** válasza:

ma 15:00-ös: ha magyar tasztaturád van, akkor megy, az enyémmel hiába próbálom, nem lehet.

Éppen ezért ne akarj ennyire okos lenni, nem minden megy, ami a te gépeden lehetséges.

2010. jan. 13. 21:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ez a beyerstein kicsoda, a quackwatch című silány amerikai magánoldal a legkevésbé sem meggyőző, különös tekintettel arra, hogy az olvasóktól kuncsorog pénzért. Nem fogok ennyit elolvasni angolul egy idegentől. Még jó, hogy nincsenek klinikai vizsgálatok, hiszen egészséges emberekről van szó. Se a pszichiátria, se a neurológia nem adekvát terület, ez nem orvostudomány. Amit látatlanban írtam az írásodról, az nyilván talált, különben nem reagáltál volna rá ilyen hevesen. Ha csináltattál volna magadnak is egy elemzést vagy általad ismert emberek elemzését olvastad volna, meg lennél győzve. Engem is meggyőzött a tapasztalat, pedig nem 12 éves vagyok és jóval idősebb és iskolázottabb, mint te. Szó nincs babonáról, olvass! Kiindulásképpen a grafológia.lap.hu-ból szemezgethetsz, számos dr kezdetű névvel fogsz találkozni, gondolom, te nem tartozol közéjük. Egyébként pedig nincs lelki szükségletem a meggyőzésed iránt, úgyhogy a továbbiakban nem is teszem.
2010. jan. 13. 22:41
 16/16 anonim ***** válasza:
14:09-es és 15:00-s: a kézírására írtam a beszólást :D (hosszú í)
2010. jan. 15. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!