Melyik sorozatot ajánlanátok hogy angolul nézzem (nyelvet gyakoroljak)?
Orange Is The New Black
vagy barmilyen sitcom, The Office, Modern Family, Parks and Recreation, The Mindy Project, New Girl, Broad City
ezekben semmi kulonlegesrol nincs szo, nagyjabol hetkoznapi emberekrol szolnak, konnyen ertheto es egy resz alatt lezarul a problema, szoval konnyen kovetheto
Olyat nézz amit eleve szeretsz, ami érdekel. Ha csak nyelvtanulás miatt nézel egy bizonyos műsort akkor elég nyögvenyelősen fog menni a tanulás.
De ha még mindig nem vagy biztos mit nézz akkor szerintem vígjátéksorozatokat: nem semmi motiváció tud lenni amikor végre megértesz egy poént.
Én kint Angliában jártam angol tanfolyamra. Az angol tanárnőm mondta, hogy ha filmet/sorozatot nézünk akkor angol filmeket /sorozatokat nézzünk mert ők tisztábban beszélnek mint az amerikai filmekben/sorozatokban.
Ő ajánlotta a BBC híradót. Vagy a monty python filmeket.
Vagy ha vígjáték akkor a Hallo hallo vagy a csengetett mylord.
De érdemes nézni a Top Gear-t is.
Szerintem bármelyiket, amelyik érdekel. Véleményem szerint akkor a legkönnyebb odafigyelni és követni, ha érdekel. Az jobban egyszerűsíti a dolgot, mint a "hétköznapi nyelvezet".
Az sem baj, ha már ismered magyarul. Viszont szerintem ne felirattal nézd.
Én a Star Trek sorozatokat néztem angolul. Mivel a hallás utáni értésem nagy nulla, így angol felirattal néztem. Mivel ott volt leírva angolul egyre jobban kihallottam a szavakat is. A sorozat 30-dik részénél már felirat sem nagyon kellett, szinte mindig ismétlő szavak hangzottak el..
Főleg a főcím mondatok..:)
Azért az "angol sorozatok érthetők" dolog szerintem nem igazán áll meg, pl. Cumberbatch a Sherlockban rendesen feladja a nyelvleckét, de a Doctor Who sem jobb, mint az átlag. (nyelvi szempontból)
Kérdező: Tudományos sorozatokat. Abban nem sietnek a beszéddel, nincsenek zavaró háttérzajok és még tanulhatsz is valamit. Szórakoztató és közérthető ismeretterjesztő pl. a Cosmos vagy a Mythbusters.
G.
A mondatképzés és helyesírás-fejlesztésre könyv olvasását ajánlom.
A filmek és sorozatok pedig a hallott szöveg megértését fejlesztik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!