Mikor kezdődik az új évtized? 2010-től már új évtized lesz? Vagy csak 2011-től?
Én komolyan aggódom azokért, akik nem értik meg, hogy lehet úgy értelmezni az új évtized fogalmát, hogy a 10-es évek beköszöntét és a 10-es éveket értik ezalatt. (Sokan vagyunk így ezzel.)
Ha valakibe ennyi tolerancia sem szorult, akkor az szégyellheti magát és én kérek elnézést a nevében is a lehülyézettektől.
Ha például azt mondom h hetvenes évek, az nem az évtizedre utal, hanem az olyan évekre, ahol a 10es helyiértéken egy 7es áll...de ha figyeltetek vna kb. általános iskola 5.ben töriórán, akkor tudnátok, h pl az I. százat 1-100ig tart...szal mi még nem vagyunk új évtizedben. Amúgy meg a sok idióta miatt, akik nem bírják megjegyezni a római számokat, ma már nem kötelező a századokat római számmal írni(ne ellenkezzetek, tavaly mondta a töritanár, aki azért kicsit tájékozottabb ebben a témában, mint itt a legtöbb ember). Szal köszönjük szépen a sok buta, lusta embernek, hogy evvel értékeket vesztünk...:S
18L
igaza van az előttem szóló leányzónak!
Római számokkal a nullát le sem tudjátok írni, csak gondolkozni kéne
Még a végén azt is elmagyarázzátok, hogy pl. a 10-es évek az nem is tekinthető évtizednek? Normálisak vagytok? Az ugyanúgy 10 évből áll és nekem ez a lényeg.
Az időszámítás kezdete körüli évvesztések NEM ÉRDEKELNEK.
Ennyi ésszel azt is mondhatnátok, hogy az évtized az év/10= 36,5242 nap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!