Mit jelent az, hogy "az ember lánya"?
Figyelt kérdés
Amikor olvastam valamiről többször hallottam már ezt a kifejezést és nem tudom, hogy érti, mert a szöveg alapján ilyenkor mintha magára gondolna, vagy nem tudom.2014. ápr. 24. 18:36
2/5 anonim válasza:
Ez csupán annyit jelent, hogy NŐ. Nem feltétlenül E/1 személyben használják.
3/5 anonim válasza:
Én úgy értelmezem, hogy ez egy általánosító kifejezés - amikor egy nővel (nem feltétlenül az elbeszélővel) történik valami (például szerelmes lesz, a fodrásznál megcsinosodik, gyermeke születik, stb...), ami megtörténhet más hölgyekkel is, akkor az elbeszélő ezt a formulát használja a történtek "elszenvedőjének" megnevezésére.
4/5 anonim válasza:
Az "az ember fia" kifejezés női változata.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2014. ápr. 28. 15:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!