Hogyan készül egy atombomba?
Figyelt kérdés
Mire,és leginkább miért használják,használhatják??2009. dec. 22. 12:19
1/9 anonim válasza:
2/9 anonim válasza:
3/9 anonim válasza:
Tömören úgy készül, hogy egy plutónium, vagy urán magot tesznek egy nagy burokba, amiben TNT vagy egyéb robbanószer van, és amikor felrobban a mag körül lévő anyag, az energia hatására a mag atomjai széthasadnak, és láncreakció indul meg.
4/9 anonim válasza:
létezhet békés célú felhasználása is, az oroszok például használták mesterséges tavak kialakítására,. de elsősorban hadi célokra gyártotta mindenki.
5/9 A kérdező kommentje:
igen én inkább a hasznosabb oldalára gondoltam,ha van ilyen egyáltalán neki,nem a pusztításra
2009. dec. 22. 14:11
6/9 anonim válasza:
Hasznos felhasználása erőművekben történik...Persze nem a bombának hanem a technológiának..hmm...
7/9 anonim válasza:
Hasznos felhasználásra gondoltál? Az atombombámt nem hiszem, hogy hasznosan használják fel. :D Miért érdekel ez téged ennyire? Valamelyik politikus sérti az érdekeidet? :D
8/9 anonim válasza:
Már írtam választ, csak most újra láttam a kérdést... Az a tárgyilagosság, ahogy feltetted, kb olyan, mint ha azt kérdezted volna, hogy hogyan készül a csirkeragu. xD
"Hozzávalók: néhány evőkanál urán, vagy tetszőlegesen plutónium..." "... a hozzávalókat jól elkeverjük, felhabosítjuk..." "...majd repülőgépről ledobva, ízlésesen tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!"
9/9 anonim válasza:
"létezhet békés célú felhasználása is, az oroszok például használták mesterséges tavak kialakítására,. de elsősorban hadi célokra gyártotta mindenki."
ez is csak az oroszoknak juthat eszébe. és mire használnak egy sugárfertőzött mesterséges tavat?XD jah tudom. haltenyésztés. extra méretű keszegek...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!