Kcal/kg? Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Szenet akarunk venni. Melyiket érdemesebb(kazánba):
2000Ft 4200 Kcal/Kg?
5000Ft 7000 Kcal/Kg?
2009. dec. 19. 14:04
1/6 anonim válasza:
vetítsd egységnyi FT-ra. Első esetben 1 Ft 2,1Kcal, míg másik esetben 1 Ft 1,4 Kcal. Szal az első 1/3-al többet ér. Nem kevés.
2/6 anonim válasza:
Szerintem elég egyszerű megállapítani.. Beszorzod az elsőt kettővel. 4000Ft 8400 Kcal/Kg.. Ez tényleg ilyen nehéz volt?
3/6 A kérdező kommentje:
Nos:)
Ez nem volt ilyen neheéz... A kérdésem volt pontatlan!
Kazánba kell a szén, és a radiátorokat legalább 60-80'C-ra kell melegíteni, különben, a ház nagysága miatt pilanatok alatt kihülnek és hőelnyelővé alakzulnak+ legalább ennyi kell ahoz és, h felmelegítse a szobákat...
S szénnél nem vagyok tisztában a kcal fogalmával.
Vagyis, ha 5 kg 4200kcal/kg os szenet teszek rá, az olyan mint 2 kg 8400/kcal/kg-os?
2009. dec. 19. 20:56
4/6 A kérdező kommentje:
Jah és akkor miért ráulják, a tűzépen a 7000kcal/kg osat, ha a 4200 kcal/kg-os ugyanazt tudja csak több kell belőle, viszont ez a több még mindig olcsóbb?
Szerintem a válasz nem ilyen egyszerű, eek alapján.
Légyszíves segítsetek.
2009. dec. 19. 20:57
5/6 Silber válasza:
Több lehetőség van. Vagy szimplán buták (nem ismerik az elemi matematikát), vagy kéz alól szerezték be, havertól vették, "kamionról esett le", esetleg nem is akkora a fűtőértéke, stb...
6/6 anonim válasza:
első vagyok megint, a gyártó nem h*lye, nyilván a 7000-resnél kevesebb szén kell, mert azért foglalnak helyet. A fűtőértéke viszont 33%-al kisebb mint a 4200-es, de ebből meg nyilván sokkal többet kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!