Javasolnátok problémát nekem, ami megfelel a feltételeimnek?
Keresek egy olyan problémát, ahol a potenciális megoldásokat kevés számú elemből lehet összeállítani egyszerű szabályok alapján, és a végeredmény relatíve egyszerűen, mechanikusan ellenőrizhető, akár egy gép által is. A bonyolultsága pedig abban legyen a dolognak, hogy az egyszerű építőelemekből az egyszerű szabályok ellenére nagyon sok, vagy akár végtelen lehetséges kombináció legyen, így a megoldás keresése elég nehézkes.
Amik például eszembe jutot (de nem jó végül is): DNS lánc előállítása. Stimmel, hogy egyszerűen modellezhető elemekből áll (A, C, T, G), és viszonylag egyszerű a felépítési szabály is, de sajnos nem egyszerű eldönteni, hogy mi lesz a végeredmény, pl. milyen élőlény jönne létre belőle, ha egyáltalán életképes lenne. Esetleg szénhidrogén vegyületek összeállítása, de nem tudom, hogyan lehetne a vegyület tulajdonságait kiértékelni, mármint honnan tudom pusztán csak a molekula térbeli alakjából, hogy az miként viselkedne a valóságban.
Alkalmas lenne még valamiféle matematikai formula generálása is, valamilyen függvény közelítésére, ami pl. lehet adott valahány pontban mért értékével. Akkor lenne ez izgalmas, ha a képletet nem ismernénk, csak néhány pontban az értéket, és a képlet meghatározása értékes lenne valakinek. A paramétereket persze meg kellene tudni határozni.
Tőzsdei kereskedési stratégia is lehet a cél, amit pénzügyi indikátorok kombinálásával állítunk össze, és a stratégia kiértékelése múltbeli árfolyam adatokon történne.
Kicsit úgy érzem, korlátolt a fantáziám, és ebben kérnék segítséget tőletek. Esetleg valaki ráismer a saját problémájára, megoszthatná velem mi is az.
Ha valós problémát tudtok, az még jobb, de egy mesterségesen generált, tanulópélda probléma is megtenné, ha nincs jobb.
Az egésznek a célja egy mesterséges intelligencia szoftver használhatóságának a demonstrálása lenne, főleg befektetők számára.
"honnan tudom pusztán csak a molekula térbeli alakjából, hogy az miként viselkedne a valóságban. "
Erre jó a kvantumkémia. :D
Összekevert Rubik-kocka kirakása? Csak néhány féle forgatás van, és sok variáció.
Válasszon ki a program az első N=400 term.számból k=20-at úgy, hogy a kiválasztottak között
bármely kettő összege különböző legyen. N=300, 275, 250?
Nmin(k) függvény?
Rengeteg variáció - okos algoritmus kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!