Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy lehet kiszámolni, hogy...

Hogy lehet kiszámolni, hogy mekkora teljesítménnyel lehet egy 60kg-os vékony ember alakú testet 36°C-on tartani a külső hőmérséklet függvényében?

Figyelt kérdés
Gondolom van valami képlet arra, hogy bizonyos tömegű, hőmérsékletű, valamekkora felületű test melegen tartásához mekkora fűtőteljesítmény kell mondjuk -30°C-os levegőben.

2014. febr. 15. 09:50
1 2
 11/13 Silber ***** válasza:

Attól még, hogy rámondod "ha ezt ki tudjuk számolni akkor abból azt is majd", még nem lesz igaz. Ez a kommunista időkben még dívott, ma már nem. De ha valóban ez okoz örömet, akkor nézd meg a PDF "Example 4-3" feladatát. Tojás szerepel benne, de mivel 74%-a víz, víztömegként kezeli. A forró víz helyett helyettesítsd be a -30°C-odat, aztán nézd meg mi jön ki. De vigyázz, mert a vízben a hőátadási tényező értéke sokkal nagyobb, mint levegőben (h).

Sok sikert az egzakt emberi eredményekhez.

2014. febr. 15. 15:55
 12/13 A kérdező kommentje:
Pont erről beszélek.. Te mondod, hogy én túlzok? Olvasd el a fő kérdést! Nem ember van benne. Majd, ha kiszámoltuk azt amit kérdeztem, úgy, ahogy kérdeztem, olyan környezetben, ahogy kérdeztem, akkor sok sikert az ember kiszámításához, és összehasonlításához azzal, ami a víz tömeg, és felszín emberre nagyításával jön ki. Nem mondtam, hogy pont ugyanannyi kell, azt mondtam, nem lesz nagy különbség, illetve ami a legfontosabb, ha a víznek elég annyi, akkor az embernek főleg. Talán elég az embernek 25°C-on tartást is számolni, mert ahhoz, hogy 36°C-os maradjon, kb. 25°C-ba érzi magát jól nyugalmi állapotba. A különbség annyi, hogy nem a környezetet melegítjük, és tartjuk azon a hőmérsékleten, hanem közvetlenül a testet. És igen, vonatkoztassunk el az embertől, mert engem főként ez a kérdés érdekel, hogy hogy kell ezekkel a változókkal, különböző anyagokkal a melegen tartáshoz szükséges teljesítményt kiszámolni.
2014. febr. 15. 16:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, fenn vagy még a GYK-en?

Egyfajta válasz van rá, ha te találtál rá, akkor azt is írd meg.

Már-ki

2020. jan. 5. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!