Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan lehet kiszámolni egy...

Hogyan lehet kiszámolni egy cég könyv szerinti értékét?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy mi a fogalma, de nekem gyakorlati útmutató kellene. Megvan az éves jelentés, és gondolom a mérlegen belül kell(ene) valamit ügyeskedni, csak azt nem tudom, pontosan hogyan tudnám ezt kiszámolni, miből mit kell kivonni vagy hozzáadni.

A segítséget előre is köszönöm!

2009. dec. 2. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy cég könyv szerinti értékét? Nem a mérleg szerinti eredményre gondolsz te? Jelenlegi ismereteim szerint KSZÉ csak pl a tárgyi eszköznek, immat javaknak, értékpapíroknak... van. Am ha erre mindenáron választ akarsz kapni, inkább az üzlet címszóhoz írd be a kérdést szerintem. Másfél éve tanulok közgazdasági főiskolán de cég könyv szerinti értékéről véletlenül se hallottam. Eredmény kimutatás, mérleg , adózott adózás előtti eredmény, könyv szerinti érték, mérleg szerinti eredmény és még sorolhatnám, van elég sok minden de ilyenről nem hallottam.
2009. dec. 2. 18:23
 2/3 A kérdező kommentje:
3 éve tanulok én is közgázon (fősuli) és van ilyen :) A definíció szerint "a vállalat nettó vagy könyv szerinti értéke megegyezik a mérlegben szereplő összes eszköz és az összes kötelezettség különbségével", de nekem ez 1 egyszerű kivonás lenne a mérleg alapján (össz.eszköz - össz. kötelezettség), de így NEM jön ki a jó eredmény a tanár szerint, és nem nagyon hajlandó segíteni, mondván, hogy "oldjátok meg"! Szóval nem túl rózsás a helyzet...
2009. dec. 3. 12:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Van a gazdálkodó szerv vagyonmérlege, gondolom ezt megkaptátok vagy ti készítettétek. Bekerülséi érték alapján felvittétek a vagyont. Na most a kszé-et úgy kapod hogy a vagyonból ki kell vonni az amortizációt.

ui.:lehet hülyeségeket beszélek, de próba szerencse

2009. dec. 10. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!