Matekban segítség?
1.)
|A| = 6
|B| = 0
|C| = 5
|A| x |B| = 0 (?) (attól a nulla még a rendezett párok közé tartozik)
|B| x |A| x |C| = 0 (?)
2.)
("m" = metszet; u = unió; x = Descartes-szorzat)
(B u C) x A = (B x A) u (C x A)
A x (B u C) =
(B m C) x A = (B x A) m (C x A)
A x (B m C) =
3.)
(B/C) x A =
A x (B/C) =
(C/B) x A =
A x (C/B) =
4.)
"A" halmaz hatványhalmaza P(A) = A x A = A^2 (?) (honnan tudom a hatványhalmaz fokát?)
Részletezve:
1.)
Ha
|A| = 6
|B| = 0
|C| = 5
akkor
|A| x |B| = ?
|B| x |A| x |C| = ?
u.i.:
Esetleg mindkettő végeredménye nulla? De az nem lehet, mert az üres halmaz minden halmaznak részhalmaza, így a nulla is a rendezett párok közé kerül. ha tényleg így van, akkor viszont ellent mond annak, hogy két halmaz Descartes-szorzatának számossága a két halmaz számosságának szorzata.
2.)
Ha
(B u C) x A = (B x A) u (C x A)
akkor
A x (B u C) = ????
És ha
(B m C) x A = (B x A) m (C x A)
akkor
A x (B m C) = ????
u.i.: ("m" = metszet; u = unió; x = Descartes-szorzat)
3.)
(B/C) x A =
A x (B/C) =
(C/B) x A =
A x (C/B) =
u.i.:
Ahogy látszik, nincsenek konkrétan megadva a halmazok elemei, hanem úgy kéne felírni az alábbi dolgokat, mint az előbbi feladatnál. Mondok egy példát, valószínű ez nem igaz állítás, de mondom, ez csak egy példa:
(B/C) x A = (B x A)/(C x A)
(valami hasonlóra gondoltam)
4.)
Ha "A" egy halmaz, akkor a hatványhalmaza a "P(A)"-val jelölt halmaz.
De mik is a "P(A)" elemei? Vagyis "P(A)" egyenlő (A x A) halmazzal?
És ha igen, akkor honnan tudjam, hogy az adott hatványhalmaznak hányadik fokát vesszük? Pl. akár vehetjük a 13 hatványát is, de én a P(A) jelölésből honnan tudom ezt leolvasni?
u.i.:
Nem tudom, hogy most mennyivel érthetőbb, ha még most sem világos, talán tudok még pontosítani.
nem vagyok matematikus. De ha szorzatként vagy szorzóként a nulla szerepel, akkor az eredmény mindig nulla!
Ebben a felfogásban az egyenlőségekkel van a baj! Gondold át még egyszer!
A nulla az semmi, nincs, üres. Tehát ha valamit semmiszer veszel akkor nem vettél semmit! A nulla az a végtelen ellentettje. Mondhatnánk, hogy a végtelen a nullából indul, de ez lehetetlen, mert ha van kiindulási pont akkor az már nem lehet végtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!