10-15 éve a tűzelhalás az almafélék rettegett betegsége volt. Ma alig hallani róla. Miért? Megoldodott a növényvédelme? Vagy az első fertőzések idején "túl énekeltük" a dolgot?
Figyelt kérdés
2014. jan. 7. 13:20
1/1 anonim válasza:
Ma inkább a kajszit féltjük tőle, mert az rézérzékeny.
A tűzelhalást, úgy tudjuk, egy baktérium okozza, amely ellen réztartalmú szerek permetezésével jól lehet védekezni.
Sőt, ma már a rézérzékeny kultúrákat is megszórhatjuk úgynevezett tribázikus réz tartalmú készítményekkel, ahol a réz-hatóanyag olyan kis szemcseméretűre van formulázva, hogy nem okoz perzselést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!