Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért olyan utált tárgy a matek?

Miért olyan utált tárgy a matek?

Figyelt kérdés
hiszen, ha ügyesen csinálja az ember alig kell rá tanulni (gimiben). mármint lehet, hogy vannak olyan emberek akiknek kicsit nehezebben megy, de nem hiszem, hogy annyian lennének, mint ahányan utálják a matekot :D
2013. dec. 16. 20:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
mert van akinek nem megy. ismerek ilyeneket, tobbet is, kinszenvedes volt nekik a gimis matek (sok-sok eve volt az mar, de akkor is).
2013. dec. 16. 20:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert amit nem értesz, azt nem szereted. Ezért.
2013. dec. 16. 20:45
 3/13 A kérdező kommentje:
hát ha valaki az első pici nehézség után még minimális energiát sem fektet bele, h megértse, annak persze, hogy nem megy :D
2013. dec. 16. 21:11
 4/13 anonim ***** válasza:

Ez az egyetlen olyan tárgy a gimiben amit csak úgy lehet megérteni ha otthon még nekiülsz és gyakorlod,nem elég ha csak órán odafigyelsz

Szerintem ezért

Amúgy én sem szerettem gimiben,mára viszont megszerettem egyetemen,ez az a tudomány amely leírja a világ működését,érdekesnek találom

2013. dec. 17. 00:41
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Meg nem lehet bemagolni. A matek logikát, gondolkodást igényel, amit gyakorlással lehet fejleszteni, de nem lehet bemagolni. Hiába magolod be a megoldóképletet, ha nem veszed észre a törvényszerűségeket, egyszerűsítéseket, amivel eljutsz a képlet használatához.

Ugyanez irodalomból pl teljesen más - azt se árt érteni, de az bemagolható nagyrészt. Az életrajzokat be lehet nyelni, a verseket szintén. Az önálló gondolat ott sem árt, de kis ügyeskedéssel, és minimális erőbefektetéssel elérhető, hogy legalább úgy nézzen ki, mintha lenne önálló gondolatod :)

Mateknál ez nem kivitelezhető :)

2013. dec. 17. 07:45
 6/13 A kérdező kommentje:
hát azért középsuliba középszinten nincsenek olyan húdenagy dolgok amiket észre kellene venni :D szerintem :D
2013. dec. 17. 11:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez csak divatból utált. Nagyobb az matematikát körül vevő hiedelem, mint maga a tárgy. Aki ismeri Öveges professzor tanítását, és forgatta már Obádovics József Gyula bácsi Matematika c. könyvét, az talál benne szépséget is.

"Matek egy játék. Ha tudod a szabályokat és jól játszol, kijön az eredmény, és nyersz." /Ismeretlen magyar mérnök/

„A tudományban nincsenek nehéz és könnyű dolgok, csak megértettek és meg nem értettek vannak.” /dr. Öveges József, professzor/

Ha nem megy zsigerből, kérdezni és gyakorolni kell. Nem lehet csípő megérteni és lőni. Nagyon rossz matekosokat készítettem már fel érettségitől kezdve államvizsgán keresztül, matekszigorlatig.

Ez az egyik tudomány, ahol a szorgalom le tudja győzni az észt. Aki az első botlásnál feladja, nem a tárgyat, hanem a meg-nem-értést utálja. Ha lenne, akitől kérdezhet, vagy merne kérdezni, vagy észre venné valaki, hogy elsőre nem értette meg, akkor kaphatna másféle megközelítésű magyarázatot, és örülne, hogy végre megértette. De még ha meg is értette, ha nem gyakorol rá, el fogja felejteni, mert nem lesz mihez kötnie.

Nagyon sokan (a tanárok közül is) beleesnek olyan hibákba, amitől a diák nem mer majd kérdezni, ha elakad. Ha egyszer elakad, lemarad. Az egymásra épülő okosságokat nem fogja megérteni az elején... katasztrófához vezet. Az oktatásban nem szégyen kérdezni! Nem szégyen, ha elsőre nem érted meg! Ha nagyon sok a kérdésed, kérj konzultációt, vagy korrepetációt vagy a tanártól, vagy a többi diáktól.

Aztán az oktatással más szempontból is van gond, ami az oktatás és az okulás kárára megy :(

2013. dec. 17. 13:59
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Hát ha valaki az első pici nehézség után még minimális energiát sem fektet bele, h megértse, annak persze, hogy nem megy"

Általánosban jó, hogy meg nem buktattak matekból. Annál a tanárnál az osztály fele bukásra állt matekból.

Középiskolában ugyanezzel a fejjel, ami a nyakamon van, négyes voltam, szintén matekból. A középiskolás tanáromnál sorra nyerték a matekversenyeket a diákok.

Esetleg feltételezem, hogy ezek után azt sem mindegy, ki tanítja...

2013. dec. 17. 17:14
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Azzal egyet tudok érteni, hogy túl sok múlik a tanáron.
2013. dec. 17. 18:07
 10/13 A kérdező kommentje:
hát az igaz, de nekem pl jó tanárom volt gimiben, az osztály fele mégse tudta mi van :D pedig nem voltak hülyék (mind).
2013. dec. 17. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!