Valaki segít a fizikában?
Van 2 feladat.az elsőnek még értem a gondolatmenetét, de mindig rossz végeredményt kapok, és nem értem, hogy miért.A második viszont totál káosz, az elejétől nem értem, hogy hogyan kellene elkezdenem.
1)Egy műanyag vonalzót összedörzsölünk egy 2g tömegű fóliával.Ezután a vonalzó még épen fel tudja emelni a 2,5 cm-re alatta lévő fóliát.Mennyinek adódik a Coulomb-törvény alapján a testek töltése?
2)Mekkora távolságra tudná megközelíteni egymást két személygépkocsi, ha mindkettő 1 C többlettöltéssel rendelkezne?Mindkét autó tömege 1 t, súrlódási tényező a talajon 0,5.
Nagyon megköszönném, ha valaki le tudná ezeket vezetni nekem.
Köszönöm.Az elsőnél én is rájöttem az összefüggésre, amit leírtál, de nem az a végeredmény jött ki a számolásból, amit megadtak.
Esetleg le tudod vezetni nekem az első feladatot?Lehet, hogy csak elszámoltam magam.
A fólia és a vonalzó töltése ugyanakkora, csak ellenkező előjelű. Ha a k értékét is helyesen vetted, akkor nem tudom, hol a hiba.
k*q^2/r^2 = m*g
Ez az egyenlet, ami alapján számolnod kell. Innen:
q = négyzetgyök(m*g*r^2/k)
Ki kell, hogy jöjjön. Vagy rosszul szerepel az eredmény a könyvben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!