Ki segít nekem 7-8 o fizikában?
Tdom hogy nem itt kellene felteni a kérdést, hanem nekiülni és dolgozni vele 5 órát, de én 6. kos vagyok és a fizikatanárunk egy ilyen házidolgozatot adot hogy nem tanultuk de majd internetről megcsináljuk........ De hogy iylet a google nem ad ki:S
Szóval aki ért a fizikához pls segítsen nekem
Előre is kösz!
Itt a feladatok:
1. Két erőhatás küzül melyik a nagyobb?
2.Mi az erő mérőeszköze?
3. Írj pár pédát egységnyi Newton nagyságó erőhatásra! :
4. Mit tudsz az gey kölcsönhatásban, tehát két test kölcsönhatsakor fellépő erőkről?
a:
b:
c:
5.A játékos labdába rúg:
a: Mire hat az e kölcsönhatásban fellépő erő? :
b: Kiegyenlítheti -e ez az erő és ellenerő egymás hatását:
c: Indokold!:
6. Rajzold be az erőket , és írd oda nevüket (betűjelekket)
a Melyek a rugón függő goylóra hatnak!
b: Melyek a rugó és a golyó kölcsönhatásában hatnak:
c: Egészítsd ki!
A goylóra ható .................................... erő és ................................erő nagysága lehet ............................................................
A rugó és a golyó kölcsönhatásában fellépő ............................... erő és ..................................... erő nagysága mindig ............................
7: Egy autó tanklya (benzintartálya) 45 liter.
Mekkora tömegű benzin fér a tankba ha a benzin sűrűsége 0.7 g
-------
3
cm
3
V= 451 = ............ cm
=
Előe is nagyon köszi!
Szia bocs a helyesírási hibákért..
De Kérlek szépen segíts nekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!