Hogyan tudnek 2 liter vizet megfagyasztani par perc alatt?!
Figyelt kérdés
Van valami modszer? A sokkolo fagyaszto allitolag nem fagyasztja meg,bar sajnos nincs lehetosegem kiprobalni.2013. okt. 4. 17:11
1/13 anonim válasza:
Folyékony nitrogént önts rá.. Lehet meghalsz de megfagy..
2/13 anonim válasza:
Több tálcán vékony rétegben - max. 2-3 mm - egy nagy fagyasztó szekrényben/kamrában.
Vagy gyors párolgású, hőelvonó anyaggal - esetleg.
6/13 Makoscsiga válasza:
Szerintem a folyékony nitrogén nem jó: nagyon hatékonytalanul adja át a hőt. A nitrogén csepp a víz felületén fog ugrálni, és a víz felületén fog egy egyre vastagodó réteget befagyasztani. Ez a fagyott réteg azután remekül fogja szigetelni a további hőcserét.
Az a lényeg, hogy a felületet kell növelni. Én ezért először egy nagyfelületű, bordázott fémtárgyat hűtenék le folyékony nitrogénnel. Majd az így -192 fokra hűtött fémet belemártanám a vízbe, ami szinte azonnal megfagy. Több liter víz akár.
7/13 anonim válasza:
Lődd ki a világűrbe, vagy a folyékony nitrogénes verziót javaslom én is.
8/13 Makoscsiga válasza:
Hagy kérdezzem meg, hogy akik a folyékony nitrogént javasolták, valaha személyesen dolgoztak-e folyékony nitrogénnel?
9/13 anonim válasza:
Milyen kezdeti feltételekkel kell dolgoznod? Mert mondanám, hogy hűtsd le kb 0,1°C-ra a víztömeget, aztán egy jó fagyasztóládában ez percek alatt megfagy. Vagy mondanám, hogy helyezd nagy nyomás alá, hűtsd be 0°C alá, majd engedd ki a nyomást! Akár egy másodperc alatt megfagyhat. De ha életszerű megoldás érdekel, én szárazjég darát nyomnék bele, ami pillanatok alatt lehűtí. Majd amikor kezd darabos lenni, betenném egy jó hideg fagyasztóba.
10/13 anonim válasza:
Vagy szárazjég (esetleg folyékony nitrogén) és egy jó turmixgép kell. Pillanatok alatt kész a jégdara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!