Kávé/teafőzőm 65-70 perc alatt készíti el az egy liter teát. Mi a teendő?
Figyelt kérdés
Szeptemberben vettem, használtan (diák vagyok, külföldön tanulok, ezért spórolnék), s kb januárig gond nélkül működött, átlagos idő alatt főtt le a tea, mostanra viszont már tragikus a helyzet. Azt hallottam, vízköves lehet. Menthetetlen? vagy fel lehet oldani valamivel a vízkövet?2013. febr. 18. 12:16
1/8 anonim válasza:
Ecetet bele (20%-ost) felforralod, azt kiszedi a vízkövet. Aztán párszor sima vizet forralsz benne, hogy kimossa az ecetet.
2/8 anonim válasza:
Önts bele ecetet és hagyd 1-2 óra hosszát állni - szépen, gond nélkül leoldja a vízkövet.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!
akkor csak ez a vízkő-dolog lehet a probléma, ugye?
2013. febr. 18. 12:24
4/8 anonim válasza:
Nem tanultál kémiát? Vagy 20%-os ecettel vagy 40%-os citromsavoldattal ki kell vízkövezni!24 óra alatt oldódik fel a vízkő.
5/8 anonim válasza:
Egyálltalán nem biztos hogy csak a vízkő lehet mert a fűtőszál is el lehet öregedve az ellenállása megnőtt és a teljesítménye lecsökkenhet.Wattmérővel meg kellene mérni.
6/8 anonim válasza:
Több probléma lehet, de nagy valószínűséggel vízkő. Főzz át rajta néhány kör ecetes vizet, aztán sima vizet öblítés gyanánt, és ha utána sem oké, akkor keresd csak tovább az okot.
7/8 anonim válasza:
Ecetet nem ajánlom, utána sokára mosod ki belőle! Használj citromsavat, azt ha nem siekrül teljesen kimosnod, akkor nem kell citrom a teádba :) :D
8/8 A kérdező kommentje:
Rendben, kipróbálom ecettel.
Ja és, 4.: a továbbtanulásomat nem a kémia irányában terveztem, így nem fektettem rá nagy hangsúlyt. s valószínűleg azért kérdeztem itt meg, mert nem tudom a választ. mindenesetre nagyszerű lehet neked,aki tanult kémiát!
Mindenki másnak köszönöm a gyors és frappáns válaszokat ;)
2013. febr. 18. 13:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!