Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Merre van? (földrajz)

Merre van? (földrajz)

Figyelt kérdés

Van egy kis problémám, holnap írok térképismeretből egy vaktérképes dolgozatot, és rengeteg földrajzi helyekből sajnos néhányról gőzöm sincs, hogy hol található :-)

A kontinenst talán-talán belövöm, de hogy pontosan hol van, halvány lila gőzöm sincs :-)

Tehát a következők:

Kaledóniai-hegységrendszer; Pacifikus-hegységrendszer; Variszkuszi-hegységrendszer; Száhel-öv; asszuáni Nagy-gát; Mt. Pelée; Kordillerák; Préri (gondolom valahol Dél-Amerika, ciki, hogy nem tudom); Mt. St. Helens (ez is gáz); Szilícium-völgy; Colorado; Panama-csatorna; Nagy-Artézi-medence; Angara-ősföld; Bali; Indokínai-félsziget; Turáni-alföld; Jenyiszej; Léna; Mekong

:-) Köszi szépen!

2009. nov. 8. 15:38
 1/5 anonim ***** válasza:

A Kaledóniai és a Variszkuszi hegységrendszerek számos röghegységet foglalnak magukba majdnem az összes kontinensen. Ezeket most nem sorolom fel. Többek között azért sem, mert fejből én sem tudom pontosan.

A Pacifikus-hegységrendszer a Csendes-óceánt öleli körbe, a Száhel övezet a Szahara déli sávja, az asszuáni Nagy Gát Egyiptomban van Asszuán városától kicsit délre, A Kordilerrák a Sziklás-hegység részei (van belőlük több is), a Préri Észak-Amerika belső része a Sziklás-hegység és az Appalach között (amire te gondolsz az a Pampák), Mt. Sent. Helens Washinton államban van az USA északnyugati csücskében, a Szilícium völgy Kaliforniában, Colorado (gondolom a folyó) Arizona és Colorado államok határvidékén, a Panama-csatorna Panamában Közép-Amerikában, Bali Indonéziában Jávától közvetlenül keletre, Indokínai-félsziget Vietnám, Thiföld, Mianmar és Kanbodzsa területe, a Turáni-alföld Kelet-Közép Kína északi részén van, a Jenyiszej egy nagy folyó Közép-Szibériában, ahogy Léna is, a Mekong pedig Ázsia egyik legnagyobb folyója Indokínában.

Szerintem készülj fel, hogy ez a dolgozat karó lesz, mert ha ilyeneket nem tudsz, akkor esélyed sincs.

Ezek többségét a térképre ránézve tudnod kéne.

2009. nov. 8. 17:41
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, sokat segítettél. De!

A további 217 darab földrajzi névből felsoroltam Neked 20-at, amit nem tudtam, hogy hol van... Ezt 217 másik földrajzi nevet kapásból meg tudom mutatni...

Kétlem, hogy pont ez a 20 lenne a dogában, amit ide kiraktam... Különben meg már begyakoroltam ezeket is.

2009. nov. 8. 18:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Drukkolok, hogy sikerüljön.

Csak azért gondoltam, mert mondjuk Indokína, a Jenyiszej, a Léna, a Mt. St. Helens, az asszuáni Nagy Gát, a Panama-csatorna, a Megkong olyan helyek, amelyeket kapásból kéne tudnod térképre való ránézés nélkül.

Ha én földrajz tanár lennék (és lehet hogy a végén az is leszek) ha ilyeneket nem tud valaki, hiába tudja az összes többit, egyest adnék a dolgozatára.

Ezt nem sértésként mondom, és remélem hogy jól fog sikerülni a dolgozatod.

Majd írd fel ide, hogy hogy ment és majd a jegyre is kíváncsi lennék.

Amúgy mi ez?

Gimnáziumi doga? Vagy egyetem?

2009. nov. 8. 19:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Gimnáziumi, 10/10 lett, tehát 5-ös.
2009. nov. 12. 16:05
 5/5 anonim válasza:
Előnyös tud lenni ha használod a névmutatót. ( ehhez csak az abc kell tudni meg pár számot)
2010. máj. 10. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!