Ha kortátlan mennyiségű pénz állna rendelkezésére a NASA-nak akkor tudnának építeni egy Nimitz anyahajó méretű űrhajót? És föld körüli pályára juttatni? Tudom semmi értelme nem lenne, csak úgy kérdezem.
A jelen technikai szintünkkel nem. Ekkora vasat nem tudnánk fellőni.
Viszont az űrben összeszerelhető ekkora.
Tulajdonképpen tényleg csak két akadálya van: miből és minek.
Beraknád egy frankón felzsírozott falú csőbe az anyahajót, és alatta felrobbantanál egy hidrogénbombát. Le is védetem az ötletem...
Még mindig egyszerűbb lenne az űrben összeszerelni, bár kellene hozzá pár ezer ( ?? ) hordozórakéta, amíg az alkatrészek kijutnak :D
Igazából szerintem az űrben sem lenne rengeteg idő megépíteni, ha már lenne fent egy ojjektum, amiben az összeszerelő munkások várnák az alkatrészeket/félkész elemeket.
Ha pl lenne fent egy ilyen "lakó" űrállomás, amit megvehetnénk és felküldenénk az Audi és a Mercedes dolgozóit, akkor Magyarország űrhajó összeszerelő nagyhatalommá válna xD
"Ha pl lenne fent egy ilyen "lakó" űrállomás, amit megvehetnénk és felküldenénk az Audi és a Mercedes dolgozóit, akkor Magyarország űrhajó összeszerelő nagyhatalommá válna xD"
Ha gyors szerelést akarsz, inkább a Suziki gyártósori melósokat vidd fel. Azok háromszor olyan tempóhoz vannak szokva. Csak utána a hajó dekkolhatna pár hónapot a hold-up részlegen, mire beindítható. :)
"De az űrben nincs űrhajóállomás ahol megtudnánk építeni,amúgy meg nagyon nagyon sok idő lenne az űrben összerakni,nincs más semmilyen mód hogy itt a földön építsük meg és juttassuk fel?"
Van még egy nagy akadálya az idelenti összerakásnak. Úgy hívják, hogy gravitáció.
Egy nulla G-re tervezett szerkezet, pl. az ISS idelent szétesne, mint egy kártyavár.
Egy olyan szerkezet, ami elbírja a saját súlyát, minimum háromszor annyi merevítőelemet kell hogy tartalmazzon, sőt minél nagyobb, annál többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!