Szerintetek mennyire valósítható meg ez a technológia?
Jelenleg egy nagyfrekvenciás infrafűtési technológiában gondolkozok!
Azért jött ez az ötlet, hogy pl nagyobb frekvenciával a nagy teljesítményű villamos berendezéseknek kisebb az áramfelvételük a frekvencia miatt!
Vagyis, hogy egy trafót átépíteni úgy, hogy kisebb legyen a hálózati feszültség, és valahogy a frekvenciát pedig növelni!
Ez az ötlet mennyire valósítható meg, mert így akkor lehetséges lenne annak a kivitelezése, hogy 3x3000 wattos teljesítménnyel rendelkező elektromos fűtőberendezés áramfelvétele ne 3x13 amper legyen, hanem mondjuk fázisonként 3x1.3 amper!
"a nagy teljesítményű villamos berendezéseknek kisebb az áramfelvételük a frekvencia miatt"
Ez így azért önmagában nem igaz.
A frekvencia és a feszültség növelésével a távolsági váltófesz. átvitelben csökkenthetsz veszteséget, de a végteljesítményedet ez nem befolyásolja.
A trafók hatásfoka is jobb lehet magasabb frekvencián, amíg az önindukció el nem kezd jelentősen beleszólni. De a frekvenciaváltód is jelent veszteséget, így nemigen jössz ki jobb véghatásfokra.
150 évvel korábban kellett volna születned.
Akkor még felderítetlen terület volt az elektromosság.
Így már csak olyan, mint felvételről megnézni egy focimeccset. De ha nem halhatod meg előre a végeredményt, érdekes lehet.
#4:
Faca, csak
1. ehhez a frekiváltó előtti ampered csökkent? Mert csak akkor van valódi teljesítmény-csökkenésed.
2. tudod valahogy mérni a fűtőszál leadott hőteljesítményét? Mert ha az is csökkent, b....hatod. :)
Én a tánclépéseknél is mindig a kályhától tudtam csak elindulni, és a fizikai feladatoknál is valamilyen alaptörvény az, ahonnan elindulok.
Itt az energia megmaradás törvényéből indulok ki.
A hőszivattyú esetében értem azt, hogy csak azért mér 1kWh fogyasztást a villanyóra 4 kWh leadott fűtési hő esetén, mert a többit például egy földszondából nyertem.
Azt nem értem, hogyha a fűtőtested mondjuk 2 kWh energiát ad le, de a hálózatból csak 1 kWh energiát vennél fel, a többi energia honnan származik? Mert valahonnan származnia kell, hiába alakítjuk nagyobb frekvenciára, stb. energia a semmiből nem lesz, azt valahonnan elő kell venni. Ha csak a villanyáram szolgáltatód a betáp, és nem hőszivattyúzol, tehát nincs szondád, vagy más helyed, ahonnan még tudsz elvonni energiát, akkor 1 kWh áramfölvétellel nem tudsz csak 1 kWh-nyi hőenergiát előállítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!