Mennyi a^6+b^6? (Az alábbi szabályok alapján)
Figyelt kérdés
2013. szept. 7. 18:01
3/10 2xSü válasza:
A link alatt olvasható összefüggések közül egyik sem alkalmazható. Az első kettő nem releváns. A 3-tól 7-ig a hatványok különbségét veszi sorba. 8-tól 11-ig a hatványok összegét, ahol a kitevő páratlan. (Jelen esetben ugye páros.) A 12-es és 13-as is más kitevőre van felírva.
Én magam sem ismerek erre szabályt, hogy hogyan lehetne szorzattá alakítani a fenti kifejezést.
4/10 anonim válasza:
Azt hiszem, hogy
11. szabály alapján:
(a²)³ + (b²)³=(a⁴ - a² b² + b⁴) (a² + b²)
6/10 anonim válasza:
A 4#-es válaszolónál a pont! Az a megoldás!
7/10 2xSü válasza:
Igen. Én is hülye voltam, vagy fáradt, hogy nem láttam azonnal a megoldást.
8/10 anonim válasza:
És tényleg. Korábban valamit elszámoltam, de nagyon, pedig kétszer is leellenőriztem...
10/10 2xSü válasza:
#9: Tuti nem. Pl. a=1, b=1 esetén a^6 + b^6 = 1^6 + 1^6 = 1+1 = 2. Míg az (1+1)^6 = 2^6 = 64.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!