Erős vízkivonó hatású anyagot keresek, régi ház teteje beázott és a tapasztott föld födém nagyon lassan szárad ki, gondoltam lekaparok belőle valamennyit és arra terítenék ilyen anyagot, ami könnyen be is szerezhető?
Három szárítószer jót eszembe, ami szóba kerülhet.
1. Vízmentes kálcium-klorid. Ezzel az a fő baj, hogy víz hatására eltaknyosodik, a keletkező folyadék erősen savas a födém szívódva ártalmas.
2. Vízmentes Magnézum-szulfát. Ezt is gyakran kellene cserélni, de kevésbé káros a leszivárgó oldata.
3. Szilikagél. Ez nem oldódik vízben, tehát ha tovább marad a födémen mint telítődne akkor sem okoz kárt.
Ezek az anyagok, regenerálhatóak, táhat ha vízzel telítődtek kiszárítás után ismét felhasználhatóak. Szerintem még így is túl költséges és nem túl hatékony megoldás.
A száradási folyamat leglassabb lépése amikor a nedvesség a födém belsejéből a felszínre diffundál. Ha már a felszínen van akkor képes megkötni a szárítószer, de a diffúziót nem gyorsítja.
Száraz időben nagyobb a felszíni párolgás sebessége mint a kifelé irányuló diffúzióé. Tehát szerintem a szárítószerek nagyon keveset érnek, sokkal hatékonyabb pár darab ventilátor használata, amely közvetlenül a felszínről elszállítja a párát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!