Milyen, viszonylag könnyen összeszerelhető, mechanikai energiát árammá alakító gépet tudtok ajánlani, melynek még a hatásfoka is olyan, hogy hosszas működéssel akár nagyobb teljesítményű elektromos szerkezetet is el tudna vinni?
Pl. mágneses mezőben forgó fémgyűrűre gondoltam (amit szintén jó lenne valamivel meghajtani, hogy ne kézi erővel kelljen), csak ezzel az lehet a baj, hogy váltóáramot hoz létre, amit előbb még egyenirányúsítani kell, s csak aztán lehet akkumulátort tölteni.
Ha bármi hasznos ötletetek, javaslatotok van a kivitelezéssel kapcsolatban, nagyon köszönöm!
Én is gondolkodtam már ilyenen sztem egyszerűbb megoldás, ha egy tekercsben forgatsz egy mágnest. Én azon gondolkodtam, hogy a kerékpárral hajtanám meg a mágnest, ami így forogna a tekercsben. De nem találtam akkora tekercset olcsón, amivel gazdaságos lett volna. Szóval elvetettem az ötletet.
Az egyenirányítást amúgy diódával könnyen megoldhatod.
Nem rossz ötlet, de inkább egy autó generátora jó ide.
A kerékpár generátornak kicsi a teljesítménye, és ha nem kell közben hajtani a kerékpárt, akkor simán elbírod.
Eddig ok, de milyen akkut? Telefon, IFA?
Mert az 5V 10 mA és a 24 V 15A töltés közt van némi különbség.
Telefonakkuhoz talán még egy jópofa termoelemes töltés sem lehetetlen, mécses meghajtással.
Az IFA-akkuhoz meg igencsak kell a 220 voltos hálózati csatlakozó, egy benzinmotoros generátor vagy még egy IFA. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!