Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a H2SO4 pontos megnevezése?

Mi a H2SO4 pontos megnevezése?

Figyelt kérdés
Valami sósav rémlik nekem, de biztosra kell mennem!
2009. okt. 28. 14:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Elvileg nemhiszem hogy sok köze van hozzá ha mindenféle engedély nélkül lehet kapni és felnőtt vagy de mondhatod ezeket hogy mire akarod használni: anafrodiziákumként, rakéta-hajtóanyagként, magas vérnyomásra, cigibe, vagy esetleg lőpor előállításához. //Wikipédia//
2009. okt. 30. 01:28
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem annyira ajánlom, hogy cukrot karamellizálj nitráttal. Ha csak néhány száz milligrammal csinálod, akkor csak elfüstöl, de a hajad, szemed megsérülhet, ha hülye vagy. Ha néhány grammal, akkor csúnyán meg fogod magad égetni. Először baromira tanulj kémiát, és utána kísérletezz, kontrollált körülmények közt. Vegyész vagyok, van olyan ismerősöm, akinek elvitte az egyik kezét egy kísérlet gyerekkorában. De van olyan ismerősöm is, aki végzett vegyészként szenvedett kénsavval olyan balesetet, amiből majdnem egy év, és több plasztikai műtét kellett a gyógyuláshoz. Ez nem játék!
2009. nov. 1. 22:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom kaptál-e választ egy régebbi kérdésedre, én úgy tudom a KCl a kálisó, de nem vagyok biztos benne :)
2009. nov. 6. 14:44
 14/18 anonim válasza:
100%
Lehet már nincs keze írni:O
2010. márc. 1. 18:38
 15/18 anonim válasza:

2009-10-29 08:53

Te vagy a balf4sz! A HCl nem sósav! A HCl azaz Hidrogén-klorid. Sósav pedig a HCl vízes oldalta. Nagy különbség.

2010. júl. 2. 21:07
 16/18 anonim válasza:
100%

utolsónál a pont...

a kérdezőnek üzenem, hogy jó marha vagy, ha a KCl (kálium-klorid) és a KNO3 (kálium-nitrát) között nem látod a különbséget... Hivatalosan a HCl hidroGÉN-klorid, vagy sósavGÁZ... Az egy másik dolog hogy a sósavnakis ez a képlete...

A többieknek igaza van, ELŐBB TANULJ KÉMIÁT ÖCSÉM ;-))

2012. ápr. 11. 21:35
 17/18 Szalai jani válasza:
Azt mondjad a gyógyszertárba hogy tartósításra kell.
2012. jún. 23. 14:46
 18/18 NEVEM: Senki! válasza:

Helló!!!

Ééés??? -- > (Term. NEM rosszindulatból!!!) -- > MÉG ÉLSZ??!!!??? REM. IGEN!!!!! Üdv.: Gabe 😱 😵 🤮 🤪 😭 🤣 👌 👍 👍 👏 👏 👏 PEACE!!! 😊

2019. júl. 3. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!