Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a H2SO4 pontos megnevezése?

Mi a H2SO4 pontos megnevezése?

Figyelt kérdés
Valami sósav rémlik nekem, de biztosra kell mennem!
2009. okt. 28. 14:11
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Megvan...kénsav, tehát módosítanám a kérdésemet! Hol lehet beszerezni eme cuccot?
2009. okt. 28. 14:16
 2/18 anonim ***** válasza:
Töményet sehol, hígat vegyszerboltban.
2009. okt. 28. 14:34
 3/18 anonim ***** válasza:
Miért kell, mennyi kell? Én tudok szerezni.
2009. okt. 28. 14:38
 4/18 A kérdező kommentje:
Lényegében hidrogént akartam előállítani vele úgy, hogy 41g sóhoz 19ml kénsavat(ami az akkumulátorban is van:P) adok, majd elkezdem melegíteni, és reakcióba lépése során a keletkezett gázt elvezetem egy kis csőben egy kb 100ml-es víztartalmú edénybe (a víz aljára hogy buborékozzon), és így jött volna létre a hidroklorid(HCL), másnével sósav! Majd a sósavat alufóliával hoztam volna "működésbe" és nyertem volna hidrogént, persze nem teljesen tisztán...De ma lementem a boltba, ahol műtrágyákat árulnak meg hasonló vegyi sz@rokat, és mondom kellene nekem kálium-nitrát. Fúú olyan nincs, de azért megkérdezték hogy mire kell!! Montam, hogy akváriumba:P Mert oda is használják, meg műtrágya ként is. Elmentem egy másik takarmányboltba, és ottis aztmonták h nincs, aszitte műtrágyába kell, és ezen a mondaton elgondolkodtam amíg elmentem a sarki kocsmába cigitvenni és aztán visszafordultam, majd megkérdeztem a nőt, hogy és műtrágyában milyen kiszerelés van, meg mennyiért? mert felhívtam akinek kell a cucc és aztmonta kérdezzem meg mennyi a műtrágyás fajta, csak egy gond volt vele, amiért gondolkodtam is, hogy vissza e menjek, az pedig az, hogy az kálisó. Így nemtudtam hirtelen, hogy az jó-e?? Inkább megkérdeztem, hátha ugyanaz legalább megtudtam az árát: 10kg/1800ft Tehát újabb kérdés vetődött fel! A kálisó az kálium-nitrát?? Hogyha nem, akkor olyat honnan tudok szerezni? Esetleg még patikában? És mitmondjak ha kérdezi, mire kell??
2009. okt. 28. 18:49
 5/18 A kérdező kommentje:
Ja és a kénsavval kapcsba még!! Mire rájöttem, hogy a hidroklorid az sósav, gondoltam ezt a bonyolultabb feladatot inkább kihagynám és egyenesen sósavval kezdeném. Sikerült. A kálium-nitrát meg h minek kell? Füstbombát akarok csinálni. Találtam a neten egy angol nyelvű "receptet", ami nem ping-pong féle füstbomba és megtetszett!! Gondoltam megcsinálom...Kálium-nitrát kell hozzá, cukor és szódabikarbóna. Meg esetleg ha szinezni akarja az ember akkor szinező por, de kurv@ sok füstöt nyom ki, én is meglepődtem azért akarom megcsinálni minél jobban ezt!!!! Csak a kálium-nitrát az ami hiányzik. Esetleg ha valakit érdekel a pontos mennyisége, azaz az aránya a dolgoknak, meg az elkészítésének a levezetése akkor az szóljon, szívesen segítek!!!!
2009. okt. 28. 18:57
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt megjegyezném, hogy a KNO3 porított cukorral fel is robbanhat. Szerintem szebben néznél ki két kézzel...
2009. okt. 28. 20:48
 7/18 A kérdező kommentje:
Hát a robbanás és az égés közt azért van némi különbség, akárcsak a robbanás és a detonáció között pl! De am nem porcukorként kell belekeverni, hanem kristályként, közben melegíteni kell, hogy bele karamelizálódjon a cukor a kálium-nitrátba.
2009. okt. 28. 21:09
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Most leírom akkor neked a nitrátok melegítve robbanhatnak, pl.: ammónium nitrát, ami az egyik leggyakoribb műtrágya igen csak durva dolgokat csinálhat. Ne szórakozz velük! Óvatos melegítéssel 170 fokon dinitrogén-oxidra disszociál például az ammónium nitrát, de ha még azt sem tudod, hogy a sósav az HCL te ne akarj füstbombát gyártani.
2009. okt. 29. 08:53
 9/18 A kérdező kommentje:
Tudod nem magyar oldalakról szerintem nemindenkinek megy simán a dolgok megértése, és ha nemmagyarul van leírva az hogy hidroklorid, hanem pl: hidretzuiklo ahmind akkor nemtudom, hogy ebből ki mit ért meg, mert az angol az megy és ott rá is jöttem!! Egyébként meg láttam egy videót az elejétől a végéig, hogy pontosan hogyan kell végrehajtani a műveletet a füstbomba elkészítéséhez, és ha ugyanúgy csinálom, semmi baj nemlesz, megfelelő védelmi felszerelések mellett!
2009. okt. 29. 09:21
 10/18 A kérdező kommentje:

Íme a kérdés mégegyszer:

A kálium-nitrát megegyezik a kálisó műtrágyával?? Hogyha nem, akkor a kálium-nitrátot hol tudom beszerezni? Gyógszertárba kapni? Ha igen és kérdezné mire kell, akkor mitválaszoljak?

2009. okt. 29. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!