24 Voltos 50 Watt-os trafót akarok szabályozni. Egyszerű feszültségosztó elég. Milyen teljesitményű potmeter kell ehhez?
Éppenséggel van, de elég pazarló és fapados megoldás. Inkább szerezz egy állítható egyszerű 24V-os labortápot (akár készletben is létezik), és azt hajtsd meg a trafóval.
(Feltéve, hogy egyenfeszültségre van szükséged.)
pákához lesz bármi jó.
bár a váltót nem szeretem a minusz sinus miatt másodpercenként 50 szer minus 274 kelvin fokos lesz a pákacsucs s ez megazavarja a cint az olvasádban.
A tisztelt #5 válaszadó megmondta a frankót. De ha neked primitív megoldás kell, legyen a sós-vizes.
Végy egy kb. 5 literes edényt fémből, vagy nem hőre lágyuló műanyagból!
Töltsd fel kb. 3/4 részig sós vízzel! Majd készítsd el az elektródokat!
Bakelitlapra 6-8 darab tenyérnyi fémlemezt kell fölerősíteni, és váltogatva, párosával összekötni. Azaz 1.-3.-5... és 2.-4.-6....
Valami csúszó, vagy billenő megoldást készítesz, hogy a lemezeket fokozatosan lehessen beleengedni a sós vízbe. Kész a váltóáramú potmétered. A trafó 24 voltos oldalára kötöd, sorba a pákával!
Ismétlem a 24 voltos, szekunder oldalra kösd! A hálózatra kötve nagyon könnyű begyűjteni egy kiadós áramütést ezzel az eszközzel.
*
A tripla abszolút nulla, azaz -820°K nonszensz, de értelmezhető:
Erre a hőmérséklete hűtve Reding Vivi felhagy a magyarok fikázásával.
köszönöm.
én magam is nagyon primitiv vagyok igy ezt a megoldást feltétlenül ki fogom próbálni.
és törpefeszültséggel.
nem kell félteni műszaki tudásom fenomenális.
még azt is tudom hogy az abszolut nulla fokot csak elérni nem lehet, átugorni viszont lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!