Mennyi az esélye annak, hogy a fejemre esik egy zongora?
- a következő 24 órában
- a lehető legtöbb változót figyelembe véve
Körülbelüli értékre vagyok kíváncsi(%-ban, vagy törtben).
Nagyon sok sör múlik ezen :)
Ha kiindulási pontot keresel, készíts statisztikát :D
Nézd meg, hogy hány feljegyzett zongorahalál történt eddig, aztán számold össze, hány ember élt azóta a Földön, amióta feltalálták a zongorát. Ebből kiszámíthatod, hogy statisztikailag mekkora az esélye, hogy életed folyamán legalább egyszer agyonüt egy zongora. Aztán gondold át, mennyi ideig akarsz még élni, ezt add hozzá a meglévő életkorodhoz, majd számold ki, hogy ebben hányszor van meg a 24 óra. A kapott számmal oszd el a korábban kiszámolt számot (zongora általi elhalálozódás valószínűsége), és a kapott érték lesz a kérdésedre a válasz.
A legjobb az, hogy egyetlen változót sem kell hozzá figyelembe venned ^^
Sceptic, ugyan ezen a vonalon indultam el, viszont google-n egyetlen egy ilyen esetet sem találtam a történelemben (rajzfilmeken kívül). Viszont akkor is kell jópár változó:
-szállítanak-e zongorát légi úton, ha igen, milyen gyakran
-emeletes házból esett-e már ki zongora
-milyen gyakran van a fejünk felett zongora?
stb :D
Írok akkor párat:
Az ablakok hányad részén fér ki egy zongora?
Mekkora az esély arra, hogy pont úgy lendítse ki az a bizonyos erő, hogy te alatta legyél?
Szél? Orkán méretekben..
Zongora anyaga
Számold meg:
Emeletes házban laksz? Ha igen, hány feletted lévő szomszédjának van zongorája.
Az úton amelyeken végig szoktál menni, hány olyan ablak előtt sétálsz el, amelynek az ablakán bármikor kieshet egy zongora?
A városban/faluban ahol laksz milyen gyakorisággal következik be földrengés.
Majd töltsd le a valószínűség könyvet az egyik weboldalról például( [link] és számold ki magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!