Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha KNO3-at rakom bele úgy is...

Ha KNO3-at rakom bele úgy is müködik?

Figyelt kérdés
http://www.youtube.com/watch?v=nTk3OdguuM4 Ha foszfor helyett kiszáritott mütrágyát rakom bele, akkor is robbanni fog?

2013. júl. 16. 17:23
 1/5 Silber ***** válasza:
Ne akarj egy olyan videó alapján készíteni bármit is, ahol a készítője nem tudja megkülönböztetni a TNT-t a gyufafejtől.
2013. júl. 16. 17:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem baj, nem pyrotechnikus, hanem gyerek én is az vagyok és én meg tudom különböztetni a hipermangánt a kénsavtól, pedig még nem is tanulunk kémiát
2013. júl. 21. 12:14
 3/5 Silber ***** válasza:

Itt a gond. Gyerek. És te is az vagy. Megértem, hogy jó bulinak tűnik ilyesmiket csinálni 11-12 évesen, de sokkal többet veszthetsz mint amennyit nyernél vele. Jobb esetben csak a saját ujjad robantod le, rosszabb eestben mást is megsebesítesz valami olyasmi miatt, amiről egy nálad kicsit idősebb sosem feledkezne el.

Nem beszélve arról, hogy ha bármilyen sebet összeszedsz akkor már egy hatalmas hátránnyal indulsz az életben.

2013. júl. 21. 13:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszz a tanácsot.
2013. júl. 27. 10:28
 5/5 tamas2000 válasza:
Nem jó a műtrágya égás tápláló és az meg a másik ha nagy szet raksz bele akkor az a gyújtózyinór nem fogja begyújtani azért mert a szenecske elsőnek megolvad aztán kezd szétbomlani és a gyújtózyinór csak meg olvasza és amúgy a műtrágyátl is füg hogy menyi nitrátot tartalmaz de tudok egy elegyet ami roban ez kell hozá 61% KNO3 37% Aszkorbinsav(C-vitamin) 2% NaHCO3(nátrium-hidrogén-karbonát,szódabikarbóna) az öszetevőket golyós malomban megörülöd és kész az az elegy mint a puskapor egy parázstól is begyulad ja a neve golden powder(arany por) és még valami én is kicsi vagyok 12 éves.
2013. aug. 20. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!