Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen felületet javasoltok...

Milyen felületet javasoltok ha a legnagyobb felületet akarok?

Figyelt kérdés
Van egy tartály aminek a falának a lehető legnagyobb belső felületűnek kell lennie. A követelmény az hogy sehol e lehet vékonyabb a fala 4 milliméternél és a belső üres része se lehet vékonyabb 4 mm-nél. vastagabb lehet de az meg ugye vesztesség. Ja és a tartály szögletes és a falai csak egymásra merőleges szakaszokból állhatnak.
2013. júl. 4. 07:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs olyan, hogy ideális alakzat, főleg ha megadtad a minimális fal és légrés vastagságot.

Gondolatban vágjuk el vízszintesen a tartályt, és nézzük felülről, ahogy te is rajzoltad. Ha simán fecsíkozod, tehát egyenes 4mm-es falakat teszel 4mm-re egymástól, teljesen kitöltve a teret, akkor lesz egy felületed. Ez természetesen növelhető, de csak a falvastagság vagy a légrések csökkenésével. Ha nem lenne a 4mm-es limit, akkor pedig a végtelenségig növelhető lenne a felület, lásd Mandelbrot ábrák. :)

2013. júl. 4. 12:40
 12/28 A kérdező kommentje:

Én azt hinném hogy nem ugyanakkora felülete van egy keresztnek mint egy ugyanakkora négyzetnek így nem mindegy milyen a forma.

[link]

2013. júl. 4. 13:19
 13/28 anonim ***** válasza:
Vigyázat, a kereszt és a négyzet esetében nem használod ki teljesen a rendelkezésre álló teret. Ezért írtam a példában, hogy ha lemezekkel teljesen lefeded a területet, 4mm távolságonként, akkor annál jobb nincs.
2013. júl. 4. 13:40
 14/28 A kérdező kommentje:
én azt hinném jobb pl. az s alak mint az egyenes
2013. júl. 4. 14:26
 15/28 anonim ***** válasza:

Ha csak egy egyenesről van szó, ami nem tölti ki a teret, akkor persze hogy jobb.

De a sok, szorosan álló egyenes helyett hogy teszel be S alakú falakat? :) Ugyanis az S ívében akkor lyuk marad, és kevesebb fal is lenne. Oda is tehetsz kis íveket, de a végén ugyanott vagy össz felületben. (Csak nehezebb volt elkészíteni.)

2013. júl. 4. 14:43
 16/28 A kérdező kommentje:

tehát azt mondod jobb az egyenes?

én azt hinném egyenesnél jobbak a négyzetek úgy dupla annyi a felület.

és e kettő közötti átmenet kellene mert négyzeteknél az egyik rész nincs egyben.

2013. júl. 5. 08:21
 17/28 anonim ***** válasza:

"én azt hinném egyenesnél jobbak a négyzetek úgy dupla annyi a felület."

Ez igaz, attól függ, mennyire lehetnek kicsik a falak. Ha így vesszük, akkor valóban az a legnagyobb felület, ha 4x4 mm-es rudakkal teszed tele a tartályt 4 mm-enként. De a korábban általam említett vízszintes furatok is ezt a célt szolgálják, ha esetleg kellenek a stabilabb falak.

Ellenőrizni is tudod, ha felrajzolod (ahogy linkelted is), és összeadod az alakzatok kerületeit.

2013. júl. 5. 09:15
 18/28 A kérdező kommentje:
az a baj hogy egyforma de legalábbis majdnem egyforma terület kellene a térnek és a falak alapjának is.
2013. júl. 5. 09:26
 19/28 anonim ***** válasza:
Ezért esik ki a kereszt/négyzet példa. :)
2013. júl. 5. 09:47
 20/28 A kérdező kommentje:
na jó de a kereszt négyzet az két külön példa
2013. júl. 5. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!