Milyen felületet javasoltok ha a legnagyobb felületet akarok?
Szerintem nincs olyan, hogy ideális alakzat, főleg ha megadtad a minimális fal és légrés vastagságot.
Gondolatban vágjuk el vízszintesen a tartályt, és nézzük felülről, ahogy te is rajzoltad. Ha simán fecsíkozod, tehát egyenes 4mm-es falakat teszel 4mm-re egymástól, teljesen kitöltve a teret, akkor lesz egy felületed. Ez természetesen növelhető, de csak a falvastagság vagy a légrések csökkenésével. Ha nem lenne a 4mm-es limit, akkor pedig a végtelenségig növelhető lenne a felület, lásd Mandelbrot ábrák. :)
Én azt hinném hogy nem ugyanakkora felülete van egy keresztnek mint egy ugyanakkora négyzetnek így nem mindegy milyen a forma.
Ha csak egy egyenesről van szó, ami nem tölti ki a teret, akkor persze hogy jobb.
De a sok, szorosan álló egyenes helyett hogy teszel be S alakú falakat? :) Ugyanis az S ívében akkor lyuk marad, és kevesebb fal is lenne. Oda is tehetsz kis íveket, de a végén ugyanott vagy össz felületben. (Csak nehezebb volt elkészíteni.)
tehát azt mondod jobb az egyenes?
én azt hinném egyenesnél jobbak a négyzetek úgy dupla annyi a felület.
és e kettő közötti átmenet kellene mert négyzeteknél az egyik rész nincs egyben.
"én azt hinném egyenesnél jobbak a négyzetek úgy dupla annyi a felület."
Ez igaz, attól függ, mennyire lehetnek kicsik a falak. Ha így vesszük, akkor valóban az a legnagyobb felület, ha 4x4 mm-es rudakkal teszed tele a tartályt 4 mm-enként. De a korábban általam említett vízszintes furatok is ezt a célt szolgálják, ha esetleg kellenek a stabilabb falak.
Ellenőrizni is tudod, ha felrajzolod (ahogy linkelted is), és összeadod az alakzatok kerületeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!