Műszaki rajzban kaphatok egy kis segítséget?
A fenti képen agyon van méretezve, de nekem a műszaki rajz szabályainak megfelelően kéne. Ebben kéne kis segítség...sőt azt se bánnám ha valaki helyesen beméretezné. Egy mérnöknek szerintem nem nagy feladat.
Húha, hát ez tele van igen durva hibákkal!
1. Leesnek a számok a méretvonalról!
2. Kiadódó méreteket nem, vagy esetleg zárójelben adunk meg, amennyiben azt a gyártástechnológia megköveteli.
(30,00-ás méretet töröld ki).
3. Furatközpontot valamelyik oldalhoz képest add meg, mert így gyárthatatlan a munkadarab!
(Egyéként a háromszög csúcsába mutató méretnyil zavarja a megértést is, minden méretet lehetőleg kívül célszerű elhelyezni).
4. Tekintve, hogy a századok 0-ák, nem írjuk ki. (Ezt a programban kell beállítanod, hogy végződő 0-ákat ne írjonki).
5. Kontúrvonal nem vághatja el a méretszámot.
6. Jobbnézet felesleges, elég az előlnézetre mutatóvonallal rárakno hogy x12.
7. Mivel kör szerinti kiosztásszimmetrikus a lemeztárgy, ugyanazon méreteket felesleges halmozni, zavarja a rajzolvasást!
8. Miért nincs egy fikarcnyi letörés sehol?
9. Tűrések hiányoznak!
#13: Ez jó, csak, mint írtad, szimmetriatengelyek, a forgásszimmetria 120 fokos tegelyeit 120 fokra beméretezni, akkor el lehet hagyni a 60 fok megadását is, a szimmetria megadásával a két db. 110-es méretezésből csak 1 kell, mert tükörkép.
Tűrésmegadás hiányában az alapértelmezés a szabadtűrés, akkor viszont a 72,17 elég gagyi, a +/- 0,3 tűrésmezővel értelmetlen (bár mérhető és betartható).
Nekem fáj a felületminőség megadásának hiánya, azt szabadtűrésben hagyni dőreség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!