Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy értsem meg a fizikát?

Hogy értsem meg a fizikát?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok,9-be járok.Az a gondom,hogy nem tudom megérteni a fizikát.Első félévben átmentem,most elég rosszúl állok.Tudom,hogy gyakorolni kell,de nemtudom hogyan kezdjek neki a feladatnak.Pl a mateket is komolyan veszik,abból nagyón jól állok.Valami tipp,hogyan értsem meg a fizikát? :S
2013. máj. 24. 16:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Gimiben a fizika az majdnem teljesen matek. Megtanulod azt az 5-10 képletet, a többi már megy magától. Egyáltalán mit nem értesz?
2013. máj. 24. 17:33
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
én ezzel fordítva vagyok 10-ikesen, matek 2 fizika 5 , énsem értem, tanárom azt mondja ha vki ért a matekhoz akkor a fizikához is és ez fordítva is igaz....de szerintem nagyon nem ( matekot zsigerből utálom)
2013. máj. 24. 17:36
 3/10 anonim válasza:
100%

Tanuld meg a képletet,írd le egy lapra,füzetbe vagy 20-szor,hogy jól rögződjön! Azután olvasd el a feladat szövegét,a fizika egy része szövegértésből tevődik össze,ha a feladatot megérted,és tudod a képletet,akkor már nyert ügyed van! :)

Illetve gondolom vannak kidolgozott mintapéldák is,azokat próbáld egyedül megoldani,értelmezd a feladatot,menni fog az!

BÍZZ ÖNMAGADBAN!!!

Sok sikert,és kitartás!

2013. máj. 24. 18:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
nem a képleteket kell megtanulni (illetve azokat semmi megtanulni), hanem azt, hogy a képletben az egyes betűk pontosan mit jelentenek. Ugyanis ezen csúsznak el a legtöbben.
2013. máj. 24. 18:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért a képlet meg a betűk jelentésén kívül az sem baj, hogy ha megérted a feladatot. Úgy talán nagyobb az esély a sikeres megoldáshoz, nem?

(titok, ne mondjátok senkinek: A kulcs a gyakorlás! Old meg az összes feladatok a feladatgyűjteményből, témakörönként nem olyan sok az.)

2013. máj. 25. 02:09
 6/10 supra01 ***** válasza:
100%

Szia!

Ugyan így voltam én is! Matek jól ment, de a fizikával gondjaim voltak!

Nem volt más választásom, a legelejétől elkezdtem újratanulni az egészet, és nem léptem tovább addig, míg nem értettem meg a lényeget! Ezt javaslom neked is, és persze kell egy tanár, akivel tanulsz és elmagyarázza a dolgokat!

2013. máj. 25. 14:39
 7/10 A kérdező kommentje:

szerintem is szükség lesz tanárhoz menni :S

Most a dinamika alaptörvényével vagyok kis gondba.Azt nem értem,hogy képletet képletbe kell helyettesíteni és nincs egy pontos képlet,szinte minden feladathoz te kell felird :S

2013. máj. 30. 16:30
 8/10 anonim válasza:

Hát igen,ez nekem is gondot jelent a mai napig,bár szerencsére nem kell belőle érettségizni!

Szerintem keress egy jó tanárt!

2013. máj. 30. 17:03
 9/10 anonim válasza:
1,40 vagyok fizikabol gec
febr. 19. 10:43
 10/10 anonim válasza:

ha matekból jól állsz, akkor az már egy nagy segítség, mert a fizika tényleg elég sokban épít a matekra. Gondolj úgy a fizikára, mintha a matekot kicsit "életre keltenéd". Amit a képletekben kiszámolsz, azt meg lehet próbálni elképzelni a valóságban. Például ha a sebességről, gyorsulásról vagy erőről van szó, képzeld el, hogyan mozog valami. Ha valamit eldobsz vagy meglöksz, az mind fizikailag leírható.

Amikor nekiállsz egy feladatnak, először ne próbálj mindent egyszerre megérteni. Kezdd azzal, hogy megnézed, mit ad meg a feladat, és próbáld kiszűrni a lényeget. Nézd meg, milyen fizikai mennyiségekről van szó (pl. erő, sebesség, tömeg), és próbáld meg felírni a megfelelő képleteket, amiket már tanultál. Ha ezt sikerült, akkor a matekos oldalad már biztosan segít a számításokban. Nem kell mindent fejből tudni, de ha rendszeresen átnézed a képleteket és azt, hogyan kell őket alkalmazni, idővel egyre könnyebben fog menni.

A lényeg, hogy ne akard azonnal megérteni az egészet. Adj magadnak időt, és vedd apró lépésekre. Ha valami nagyon nem világos, akkor lehet, hogy vizuálisan kellene elképzelned vagy akár keresned egy videót, ami bemutatja a jelenséget.

szept. 6. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!