Ha egy számitógép mondjuk 500 Wattnyi áramot vesz fel működése során akkor ugyanannyi hőt termel mint egy 500 Wattos fűtőszál vagy másra megy el az energia egy része?
A számítógépbe bevitt elektromos energia NEM alakul a szobádon belül 100%-ban hővé.
Az a baj, hogy kitaláltál valami elméletet és a tényeket az elméleted érdekében ferdíted ,méghozzá értelmetlenül, minden ellenérvet félredobva.
Miután minden leírtak ellenére állítod, hogy nem kaptál semmi cáfolatot, kár is vitázni.
Nem a tények a lényeg, hanem hogy neked legyen igazad. Ez nem vita, ez vitatkozás.
Az se vitatkozás hogy "nem".
Ezek nem tények.
csak olyan energiafajtát mondtatok ami hővé alakul max volt ami kiszökik a szobából elötte és volt olyan ami vélhetően túléli a szobát mire hövé alakul.
ezen pedig nincs ferdítés.
"max volt ami kiszökik a szobából elötte és volt olyan ami vélhetően túléli a szobát mire hövé alakul"
Jé, leírtad, hogy miért nem 100% alakul hővé ott helyben, vagyis miben különbözik a fűtőtest 100%-ától. Mert ez volt az alapkérdés.
Azt én is leírtam, hogy ez egy igen kicsi része az összes energiának.
Akkor miért vitatkozol? Meg kivel? :D
Jah csak még egyet, aztán befejeztem:
"csak olyan energiafajtát mondtatok ami hővé alakul"
Mondj egy energiafajtát, ami nem tud végül hővé alakulni.
A fizika már csak ilyen. :)
Ha ninc solyan energiafajta ami végül hővé alakulna akkor mégis a 100% hővé alakul...
A fizikában jártas személynek nem feltétlenül kell jönnie, mert ezzel korábbi állitásidat megcáfoldat a 70-99.999stb %ról.
"egy csillag fénye mehet milliárd éveket amig meglátjuk de nem hiszem hogy 500 wattos energia töredékei nem nyelődnek el igencsak záros határidőn belül. az elnyelődés pedig hővel jár."
Nem értem, még mit szeretnél. Leírtam mindent. Ha csak a szobát nézed, akkor nem 100%-a hő. Ha milliárd éveket nézel, hát akkor először hővé alakul az összes, kivéve mondjuk azokat az EM hullámokat, amik kijutnak az űrbe. Nyilván a gyakorlatban kimutathatatlan, de elméletileg lehetséges. Onnantól nem lehet általános választ adni a kérdésedre, mert attól függ, hogy útjába kerül-e valami az EM hullámnak. Ha nem, akkor a többi, a hőhalálban egy hőmérsékletre kerülő, egyenletes hőmérsékleti sugárzásnak lesz egy része, viszont az önmagában nem hő, ahogy azt te a hétköznapokban elképzeled. Ha a végén meg nagy zutty lesz, akkor szingularitássá alakul minden, nem hősugárzássá.
"az időtartomanyát nem én döntöm el. szólhatnék ugy is mi az a lehetséges maximum mig 500 Wattnyi energia "lecseng" az univerzumban s hővé alakul vissza. nem hiszem hogy milliárd évekről beszélhetünk de ebben is megcáfolhattok."
Mint látod, attól függ, hogy a konkrét helyzet végül mi. Majd attól, hogy az Univerzum "vége" milyen lesz. Az is lehet, hogy az Univerzum előbb leli halálát valamilyen formában, mint hogy minden hővé alakuljon benne. Hozzáteszem, hogy ha nincs pontosan annyi antianyag benne, mint anyag, akkor nem tud az egész sugárzássá alakulni. Ekkor pedig mondhatnád, hogy az így meg nem szűnő részecskék a nyugalmi tömegével végül is egy "feltételes" energiaforma, lévén, hogy nincs több antianyag, amivel annihilálhana.
Tehát mondhatjuk azt, hogy minden munka végül EM sugárzássá és megmaradó részecskékké alakul. Már ha nem lesz nagy zutty.
Mi az ördög az az EM?
És akkor végül ami kimegy akkor az örökké mehet ha nem kerül az utjába semmi?
Mondjuk igaz ha nincs miben elnyelödni akkor nem is fog. Ez jogos.
Ugyanakkor Hawking egyik elméltete szerint nem lesz se hőhalál se zutty hanem a világegyetem annyira kitágul, hogy annyira felhigul hogy gyakorlatilag semmi se lesz. Max. trilliárd köbfényévenként egy egy proton vagy valami egyéb vacak. Ez a ritkaság pedig bőven elfogadható semminek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!