Tudnátok mondani olyan kurzusokat az ELTE-n (matekon vagy tátk-on), esetleg a BME-n, amelyek egy gazdasági területen kezdő ember számára megtanítaná a piac működését és a gazdasági folyamatok dinamikáját, stb?
A kemény matek nem akadály, mert megvan egy nagyon szofisztikált, kemény matematikai hátterem, mert fizikusnak tanulok, csak jövő félévben lesz olyan tárgyam, hogy ökonofizika, ami egy bevezetés a gazdaságfizikába, de én szeretném minél mélyebben minél hamarabb elmélyíteni ismereteimet a közgazdaság területén is, mert célom ezt a 2 területet összehozni.
Szóval olyan kurzus érdekelne ami jövő félévben indul, és ELTE vagy BME. corvinus semmiképp sem.
Én ilyen szakra jártam egy évig. De nehogy azt hidd, hogy bármi használható tudást ad. A tantárgyak jól hangzanak (vállalatvezetés, marketing, mikroökonómia, menedzsment), de mikor beülsz órára hallgatni... Csak nagyon ritka az olyan ember, aki úgy megy oda, hogy érdekli, mitöbb szereti is. A többség azért megy oda, hogy kettessel átbugdácsolja a 3-4 évet és a végén azt hiszi kap valami munkát egy cégnél és majd ő lesz a vezető, de nem így megy. Utána jön a cudarvalóság, hogy titkár-titkárnőt képeztek, aki az irattömböket rendezgeti.
Ha viszont te ismered a közgazdaságtant, szereted és belelátsz, akkor hajrá.
Ami mély közgazdaságtani ismeretet ad az az alkalmazott közgazdaságtan, ami csak úgy elkolbászol a közgazdaságtan világába, mellette az előbb említett linkségeket tanulva a nemz. gazd., gazd. men, turizmus és ker. mark.
Köszi a választ! Meg fogom nézni hogy indul-e ilyen kurzus. Mert ugye indul rengeteg ilyen, és pont ezért kérdeztem, mert nem tudom melyiket érdemes elvégezni, mert tudom hogy a legtöbbnek semmi értelme sincsen, engem meg a komolyabb, tudományosabb része érdekel csak.
Azért is írtam hogy a corvinusról ne, mert az pont az a színvonal amit felvázoltál. még a bme gtk is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!