Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi az a villámolvasás?

Mi az a villámolvasás?

Figyelt kérdés
gyorsan olvas valaki? vagy ez hogy működik? megnéznék egy ilyet,ha van link vagy valami..
2009. szept. 22. 17:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Erről olvastam még régen.

Úgy emlékszek, hogy 5 lépésből állt. Valahogy így, hogy: Felkészülés, Áttekintés, Fotóolvasás, ... nemtom pontosan. A legizgalmasabb a fotóolvasás, amikor elhomályosult szemmel figyeled az oldalakat 2-3 másodpercig, és nem a betűkre figyelsz, hanem a betűk közötti résekre. Állítólag a villámolvasással sokkal hamarabb el tudsz olvasni egy könyvet, ráadásul több infót jegyzel meg. Én még nem igazán próbáltam ki, de aki sikerrel járt, az írhatna egy kis beszámolót. :P

2009. szept. 22. 18:31
 2/19 anonim ***** válasza:
2009. szept. 22. 19:25
 3/19 anonim ***** válasza:
az előző jó oldal
2009. szept. 22. 19:55
 4/19 anonim ***** válasza:
85%
Gyorsolvasás Tanitják és tanulható sok gyakorlással nagy sebességre lehet fejleszteni.A lényege a szemet szépen lassan az egyre nagyobb fokuszálásra tanítjukmeg.Elöször elérjük de mondom sok gyakorlással előbb rövid szavakat majd egyre hosszabb szavakat egy rátekintéssel el tudjunk olvasni!Később már egész sorokat egy rátekintéssel befog a szem és elérjük hogy a szem olvasáskor már vizszintesen nem csak függölegesen mozog olvasáskor.A csúcs ha már egy A/4 oldalt egy rátekintéssel el tudunk olvasni,de úgy hogy a részleteket is lássuk.Annak idején a 80-90 es években a TIT keretében a Szinnyei -Merse gimnáziumban 3 hónapos tanfolyam volt!Számítógépes program is készült hozzá később!
2009. szept. 22. 21:13
 5/19 anonim ***** válasza:
ennek a számítógépes programnak tudja valaki a nevét?
2009. szept. 22. 21:31
 6/19 anonim ***** válasza:
Ú, ma 21:13-as, felkeltetted bennem a lelkesedést. :P Mondanál néhány tanácsot, hogyan sajátítanám el ezt magamtól?
2009. szept. 22. 22:38
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

21:13

A villámolvasás nem gyorsolvasás. Sok helyen ki is hangsúlyozzák, mert sokan összetévesztik a kettőt.

Részlet:

Letöltés:

Házi villámolvasás tanfolyam

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. szept. 23. 01:14
 8/19 anonim ***** válasza:
Tegnap 21:13 vagyok! Igen lehet,hogy különbözik én sajnos a villám olvasást még nem tanulmányiztam,de majd megtestem.A Gyorsolvasást viszont a fennt említett helyen tanultam is!Anyagom van hozzá igaz számítógépes program nekem még a Commodore 64 re müködött,De azt át lehet konvertálni.Bár még meg van a C-64 is müködőképes teljes konfigurációs állapotban.Egy anyag amit el tudsz készíteni pl.A/4 papírra húzol viszintesen három vonalat egymás mellé mintha szóhossz lenne. a vonalak közepére egy-egy fekete nagy pontot bumezlit teszel. igy telerajzolod az oldalt.kb 10-12 sor lesz egy sorban három szakasz.Utána fogod az oldalt normális távolságra és megpróbálod úgy nézni a fekete pontokat, hogy az egész vonalnyi részt lásd.Utána átmész a mellette levőre és igy tovább.ha ez már jól megy csinálj egy másik papirt ahol hosszabbak a vonalak.Tehát egy sorban csak két vonal van közepén a bumezlival.Stb.Megkeresem a programot és leíromvagy elküldöm hátha azóta létezik nagyobb gépen is de az irott gyakorlati anyagok bíztos megvannak,a napokban a kezembe került.Talán egy híres gyorsolvasót nekünk is mondtak annak idején Vitray Tamás.ráadásul angolul,bár az állítólag azért könnyebb mert rövidebbek a szavak.Annak idején nálunk laikusoknál is értek el kiemelkedő eredményt,mindenféle különösebb végzettség nélkül,pusztán gyakorlással.Bár ez nem megy egyik napról a másikra.Nekünk két hónap kellett intenziv gyakorlással.
2009. szept. 23. 07:43
 9/19 anonim ***** válasza:
Tegnap 21:13 vagyok átnéztem az villám olvasás feltett anyagát.Szerintem teljesen hasonló a magyar gyorsolvasási tanfolyam akkori módszereihez,csak kicsit misztifikálva van amerikai módra ezzel az agykontrollal.hasonló módszerrel tanították,csak nem hangsúlyozták ki "AGYKONTROLL" attól még a másik félteke egy bizonyos idő után besegített a gyors olvasásba!Ez csak az üzlet és ajobb eladhatóság miatt lehet!!
2009. szept. 23. 08:00
 10/19 anonim ***** válasza:
49%
Lol, valaki írja, hogy befogsz egy egész szót, aztán egy egész mondatot, és júúúúúj. Hát gyerekek, aki nem így olvas, az nem tud olvasni. Van olyan, aki betűnként olvassa a szöveget, de az gyökér és nem olvasott eleget kiskorában. Normális ember a szavakat tekinti alapvető egységnek, és a mondatokat is nagyjában-egészében egyben olvassa. Attól függ, hogy regény, vagy tudományos szöveg.
2009. szept. 23. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!