Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan lehet egyetlen molekulá...

Hogyan lehet egyetlen molekulát kapni és azzal dolgozni?

Figyelt kérdés

Ezt olvastam, de nem értem,hogyan lehet egyetlen molekulára lebontani egy anyagot és majd azzal dolgozni, eltudná nekem valaki magyarázni?

"A mikroszkóp végén egy billiomod méternyi hosszú, apró érzékelő található, melynek a hegye egyetlen szén-monoxid molekulában végződik"

2013. márc. 30. 07:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Meg lehet oldani, hogy egy tű hegye egyetlen molekula legyen. Természetesen nagyon alacsony hőmésékleten, különben mozogna.

Utána pedig az is megoldható - megfelelő árammal - hogy ez az egy molekula ki tudjon ragadni egy másik atomot vagy molekulát abból az anyagból, amihez közelít, és odébbvigye.

2013. márc. 30. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Isten hozott a nanotechnológiában.
2013. márc. 30. 18:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Bocsi de ez a két válasz nem valami kielégitő... most akkor hogyan csinálják?
2013. márc. 30. 20:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, mit nem értesz.

Tűt lehet készíteni, nem?

Itt csak egy olyan kell, ami nagyon hegyes. Meg lehet oldani mondjuk gőzöléssel.

Az alagútmikroszkóp pedig úgy működik, hogy a csúcson levő molekula és a céltárgy között áramot vezetnek át, aminek az erőssége a távoságtól függ.

Ha ezt az áramot erősebbre veszik, akkor pedig viszi magával azt a molekulát, ami előtte van.

2013. márc. 30. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!