Mi az XD. Meg a D? sok válaszban olvasni.
Egy bugyuta smiley, ami a csukott szemű, széles szájú nevetést, tehát nagyon nagy vidámságot fejezi ki. Eredeti formája a " :D " volt (gondolatban forgasd el jobbra 90 fokkal), ami még teljesen rendben is volt, de aztán bejött ez az idétlen " XD " variáns, ha nem tévedek, japán ihletésre, és azóta most ez a nagy divatőrület, és rengetegen átvették, mert "trendi".
Röviden, nem kell foglalkozni vele.
Boldogságot, nevetést fejeznek ki.
Az XD származtatható a South Park-ból is (Cartman így, X alakú szemmel és D alakú szájjal nevet).
Ezek smiley-k, azaz egyszerűsített arcok, balra döntött fejjel értelmezhetőek.
pl
:) ha balra döntöd a fejed, ez úgy néz ki, mint egy mosolygó arc, a két pont a két szeme, a zárójel meg a mosolyra görbülő száj-
:D ugyanígy, egy nevető arc
;) kacsintás
:( szomorú arc
:'( sírás
:P nyelvöltögető arc
:/ szkeptikus arc, ahogy húzza a száját
%) "nyolc-órája-bámulom-a-monitort" arc
és ennek a továbbvariált hülye változata, mikor leírnak egy X-et utána meg hatszáz D-t pl: XDDDDDDDDDddd
régebben nem értettem hogy mi a lényege, de egyszer énis annyira elkezdtem röhögni msn-ezés közben, hogy írtam utána vagy 10db D betűt:D
Hangulat-, hangsúlykifejezés. Ahány összeveszésem volt msn-en, mert félreértettük egymás mondatát... Más mint az élő beszéd. Egy smiley sokszor segít :)
__@_/" <-- ez meg egy csiga.
xD
xP
xO
xS
x(
x)
x|
(//.^) ni mar egy emooo x)
(@.~)
(^.^)
d(^_^)b
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!