Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Kémia! Éter szárítása?

Kémia! Éter szárítása?

Figyelt kérdés

1000ml dietil-éter max. 0.02% vizet tartalmaz.

Mennyi MgSO4-ot kell hozzáadni, hogy megkösse az összes vizet? Ezután hány °C-on desztilláljuk az étert?


2013. márc. 20. 18:41
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha elkezded hozzáadni a MgSO4-et, akkor az elkezd összeállni. Mikor már nem áll össze, akkor jó. Ez gy néz ki, hogy rázás közben mintha "havazna". Ezután félrerakod. Elég átszűrni szűrőpapíron.
2013. márc. 20. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
ment a (Y) :)
2013. márc. 21. 07:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!