A Briggs-Rauscher-féle oszcilláló kémiai reakció során milyen vegyületet használhatok a malonsav helyett?
Sziasztok! ezen az oldalon van egy érdekes kísérlet: [link]
Az egészben az a baki, hogy a reakcióhoz szükséges anyagok közül, hiányzik a malonsav.
Ha elolvassátok, az oldalon szó szerint azt írja: ....A Briggs-Rauscher reakció nem kötődik a malonsavhoz, más egyéb szerves vegyületekkel is kipróbálásra került.... .
Van valakinek ötlete?
Milyen más szerves vegyületet alkalmazhatnék a malonsav helyett?
Nem próbáltam még de:
jó hozzá bármilyen kétértékű sav:
pl. sóskasav
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!