Hogy működik az átfolyós gázbojler?
Figyelt kérdés
Én csak a tartályos bojlert ismerem, az elég logikus. 1-2 óra amíg felfűti a vizet... na de ez az átfolyós... fellobban a láng és azonnal meleg a víz, ez nekem furcsa. Ennyi idő alatt nem lehet meleg... Vagy ha mégis akkor mi a titka?2009. szept. 10. 10:54
1/6 anonim válasza:
Pedig úgy van ahogy leírtad,nem tárol melegvizet,hanem a csap megnyitásakor a csőben leeső nyomástól fűteni kezd a bojler. És valóban az átfolyó hidegvizet ,jó hatásfokkal, gyorsan felmelegíti.
2/6 anonim válasza:
van benne egy spirális rézcső amit a gázláng fűt, azon keresztül folyik a víz mire átér rajta forró lesz.
3/6 A kérdező kommentje:
Na jó, de ilyen hatásfokot hogy lehet elérni? Nagyon kevés az az idő amíg átfolyik a víz... vagy tényleg ENNYIRE HATÁSOSAK ezek a bojlerek?
2009. szept. 10. 11:31
4/6 anonim válasza:
Mint írták fentebb: a vezeték hosszan tekereg, nagy felületen éri a láng.
5/6 anonim válasza:
Azért 80 fokos nem lesz a viz, de azért kell hozzá hidegvizet is engedni. Ha van elég viznyomás és gáznyomás, akkor nem rossz megoldás. Sosem fogy el a melegvized, de nem is melegít hiába. Előny, ha a boyler közel van a felhasználás helyéhez, kevés utat kell megtennie a melegviznek, akkor keveset hül vissza.
6/6 anonim válasza:
Majdnem jó csak az első válaszolónak írom nem leesik a nyomás,hanem éppen megnő nekem 40 éve van egy A-10 boylerem a konstrukció kb. 50 éves az én boylerem már belselyét tekintve ki lett cserélve de a müködési elve maradt.Tehát az alsó része két részből áll ami egy gumimembrán légmentesen leválaszt egyik oldalán a víz van másikon a gáz.Amikor kinyitjuk a vízcsapot a viznyomás megnő a gumimemrán vízoldalán és egy csappantyú segítségével kinyitja a gázszelepet is.Ekkor a csőkinyót á gáz melegíti.Valójában nagyon meleg vizet is tud csinálni 40-45 fok C is.Annál melegebbet azért nem kell mert az már éget úgy se tudod alá tenni a kezed!A villanyboylernél azért csinálnak és az egyébb tartályos boylernél 80 fokos melegvízet mert azt hiodegvíz hozzákeverésével a mennyiséget igy tudják megnövelni.Itt erre nincs szükség mert csak annyit melegít fel amire szükség van.Előnye nincs vagy csak minimális a vízkőképződés.Van már átfolyó villanyboyler is csak az zuhanyozáshoz fürdéshez legalább 6-8kW kell.azt régen nem engedték a villamos hálózat miatt.Ma m,ár lehet mert az áramszolgáltató kőkeményen beszedi a hálózat hozzájárulás költségét.Előnye olyanom is van.Akkora mint egy kis doboz és nem kell hozzá kémény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!