Kémiából kérdések? (többi lent található)
Figyelt kérdés
1. Miért változik a kristályos réz szulfát színe ha melegíti?
2. Miért olvad meg a kristálycukor és miért nem olvad meg a konyhasó ha Bunsen
lángban melegíti?
3. Miért növeli meg a KJ a jód oldhatóságát poláros oldószerben?
4. Hogyan stabilizálja az emulziót a felületaktív anyag?
2013. febr. 24. 11:53
1/4 anonim válasza:
1. Melegítésre elveszti a kristályvízét és fehér lesz vízmentesen.
2. A cukornak alacsony az olvadáspontja, a só is megolvad csak sokkal magasabb hőfokon.
2/4 anonim válasza:
3. Trijodid komplex ion képződik:
I2 + I- <=> I3-
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A negyedikre esetleg nem tudna valaki választ?
2013. febr. 24. 19:22
4/4 anonim válasza:
Az emulzió olyan egymással nem elegyedő fázisokat tartalmaz, ahol az egyik fázis tartósan diszpergálva van a másikban. A felületaktív anyagok tartalmaznak lipo- illetve hidrofil molekularészleteket, ezáltal a fázishatárok mentén csökkentik a felületi feszültséget. A kisebb felületi fesz. miatt a fázisok szétválása lelassul, az emulzió stabilabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!