A lézer fegyverek Idővel elvultá thetik a rakétát a levegó levegő eleni harcban?
Dekódoltam. :D
Nos, gondolom, nem véletlen, hogy a pillanatnyilag teszt alatti, szinte "sorozatkész" fegyverek rakéta- és gránátlehárításra vannak szánva. Ezeken viszonylag könnyű olyan pontot találni (vezérlőelektronika a fejben vagy üzem- illetve robbanóanyag-töltet), ami megfelelő vágó- vagy hőhatásra azonnal megsemmisíti vagy üzemképtelenné teszi az eszközt. Repülőn nehezebb ilyen pontot biztonsággal találni. Egy F-16 szerintem tésztaszűrővé lyukasztható lézerrel és még mindig repképes.
Uhh, egyre jobban belegabalyodik az ujjad a billentyűkbe. :D
Vágás: folytonos vonalat jelent, még pontosabb célra tartást, sőt, mozgó célponton nem is sima célratartás, közben a céltárgyon folyamatos vonalban haladni kell a fókuszponttal, közben fókuszt is tartani... Ez már olyan összetett követési feladat, hogy szerintem kizárt, főleg ha a fegyver is mozgó járművön van.
Nos, a német proto 50 kW-os, ez 2 km távolságból ki tud lyukasztani egy 15 mm vastag fémlemezt. 2 apróságot nem említ csak a hír, és pont ez lenne a leglényegesebb: mit lyukaszt és mennyi idő alatt? Feketére festett óndarabot vagy tükörfényes páncéllemezt, tizedmásodperc vagy 10 másodperc alatt?
Nincs viszonyítási alapom a kalkulációdhoz, de vedd figyelembe, hogy fényes vagy fehérre festett fémfelületen min. 60-70% visszaverődésed van, a hatásfok máris lóxar. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!