Cukor97 kérdése:
Egy test tömege 2kg. Mekkora egy másik test tömege, ha a közéjük feszített rugóval szétlökve azokat, a második test sebesség változása négyszer akkora lesz, mint az elsőé?
Figyelt kérdés
Remélem valaki aki jó fizikából segít nekem, mert én ezeket egyszerűen nem értem! :/2013. jan. 21. 18:55
1/3 Shai-Hulud válasza:
Negyedakkora a tömege.
Mivel
"F=m*a",
és a két testre (a rugó miatt) ugyanakkora erő hat, tehát "F1" és "F2" egyforma nagyságú (de ellentétes irányú), azaz
"m1*a1=m2*a2".
A sebesség változás (vagyis gyorsulás az "a1" és "a2". Ha "a1" négyszerese "a2"-nek, az a fenti képlet miatt csak akkor lehet, ha "m1" negyedrésze "m2"-nek.
Vagyis a második test tömege 1/2 kg.
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! :)
2013. jan. 21. 20:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!