Elektromos bojlernek mi lehet a baja?
Nem voltunk itthon kb két hetet és amikor hazajöttünk bekapcsoltam a melegítést és az egész víz kifolyt a földre. Egy átlátszó vékony slagot ledobott. A slagnak az egyik vége szabad volt. Lehetséges, hogy megnőtt a nyomás a rendszerben és az a slag a nyomáscsökkentésre szolgál...mármint, hogy a víz rajta keresztül folyjon ki? A túl nagy nyomás lehet a ludas? De a nyomás magától hogyan nő meg?
Amúgy a két hét alatt sem volt teljesen kikapcsolva a rendszer. Van egy olyan üzemmód, ami pontosan ilyen alkalmakra van kitalálva, ami csak néha kapcsol be, gondolom, hogy nehogy lefagyjanak a csövek.
Mit tegyek? Újra bekapcsolnám, de lehet, hogy megint kiömlik a víz. Egy komoly szerelőt viszont nem ismerek, aki nekem viszonylag gyorsan tudna jönni...annyira komolytalanok. De remélem, hogy nincsen nagy probléma. Nem ülhetek fűtés meg meleg víz nélkül.

Nem kell nyomás ahhoz, hogy kifolyjon a víz. Gondolj csak arra, amikor valaki egy akvárium vizét engedi le:
- Beledug egy csövet, belszív, és leengedi a végét. Ekkor a víz saját maga kifolyik, ha a slag vége alacsonabban van, mint az akvárium, mert a saját súlyánál fogvan "kiszívja magát".
Nem lehet azt a csövet visszadugni valahova? Megnéztétek a tetejét létrára állva?
Azóta visszadugtam és megy. Csak kicsit megijedtem, mert már áztunk el egy párszor (nem mindig bojler miatt).
Köszi a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!